Nyt

Efter elleve dage uden en eneste migrantbåd til England, troede mange, at Storbritanniens aftale om overførsel af migranter til Rwanda, ankom syv både med mindst 230 nye migranter over Den Engelske Kanal fra Frankrig søndag.

Op mod 230 migranter krydsede i morges Den Engelske Kanal efter en elleve dages pause i, hvad der blev hævdet som en tidlig sejr for regeringens nye plan om at sende asylansøgere til Rwanda. Engelske grænsevagter, inklusive et grænsestyrkefartøj, eskorterede syv små både med mænd, kvinder og børn til Dover Harbor, Kent, omkring klokken 12.30. ( Daily Mail )

Aftalen med Rwanda har fået en del kritik i Storbritannien, selvom planerne ikke kommer til at dække næsten alle dem, der støder på kanalen.

Kun 2 procent af migranterne til Storbritannien vil blive sendt til Rwanda

Færre end 200 illegale migranter vil hvert år blive sendt til Rwanda under de eksisterende asylregler. Det viser en analyse fra det britiske indenrigsministerium. (Document)

Den elleve dage lange pause har ikke ændret meget på grafen over bådmigranter. Dagens antal på 230 udgør knap fire procent af de mere end 6.000 migranter, der hidtil i år har krydset kanalen.

Faksimile: Daily Mail

Søgsmål

Fredag ​​blev de to første retssager fra asylansøgere mod den britiske regering kendt.

En eritreisk mand, der ankom til Storbritannien i februar, og en iraner, der ankom i marts, er bekymrede for, at de vil blive fløjet til Afrika, fordi indenrigsministeriet endnu ikke har besvaret deres asylansøgninger. Det vil være den første lovlige test af den nye politik – som kan føre til, at migranter, der kommer ulovligt til Storbritannien, enten skjult i lastbiler eller i små både over kanalen, bliver sendt med en enkeltbillet til Rwanda, hvor deres asylansøgninger vil blive behandlet. (Daily Mail)

Fredag ​​truede EU-flygtningekommissær Ylva Johansson med, at Danmark kan blive udelukket fra EU’s asylsamarbejde, hvis de tager deres planer om at sende asylansøgere til Rwanda alvorligt.

Up to 230 migrants cross the Channel in seven boats today

Asylum seekers take government to court 

Læs også:

– Vi vil ikke til Rwanda, vi blir heller her i Frankrike

 

 

ANNONSE