Kunstbilde

Gerhard Munthe (1849-1929)
Olje på lerret, 34 x 49 cm, Nasjonalmuséet, Oslo.

Fleskum-sommeren i 1886 er i ettertiden blitt stående som en milepæl i norsk kunsthistorie, da Christian Skredsvig samlet sine malerkolleger Harriet Backer, Kitty Kielland, Gerhard Munthe, Eilif Peterssen og Erik Werenskiold på gården Fleskum i Bærum, rett vestenfor Christiania.

Ut fra dateringen er det ikke usannsynlig at dette bildet, nærmest en skisse, ble malt ved denne anledning.

Vi har tidligere vist et annet maleri av Gerhard Munthe med titel Idyll fra det samme året, trolig malt i nærheten av Fleskum. Modellene er Gerhard Munthes 20 år yngre forlovede Sigrun Sandberg (1869-1957) og hennes hund Bacchus. Den da 17 år gamle Sigrun var også gjest på Fleskum – og det berettes at Kitty Kielland skal ha reagert svært negativt på den store aldersforskjellen mellom Sigrun og forloveden.

ANNONSE

Læs også

Læs også