Kunstbilde

Emily Shanks (1857–1936)
Olje på lerret, 67 x 47,1 cm, privateie.

Russisk titel: В цветах (портрет дочери художника В. Д. Поленова) V’tsvjetakh (portrjet dotsjeri khudozjnika V.D. Polenova), nærmest Blant blomster (portrett av kunstneren V. D. Polenovs datter).

Emily Shanks’ (russifisert til Эмилия Яковлевна Шанкс – Emilija Jakovljevna Sjanks) ble født i Moskva av foreldre som var innvandret fra England og hadde etablert en innbringende forretning. Emily kunne i 1882 begynne ved skolen for maleri, skulptur og arkitektur i Moskva, der hun hadde blant annet Vasilij Dmitrijevitsj Polenov (1844–1927) som lærer. I 1894 ble hun som første  (og visstnok den eneste) kvinne innvalgt som fullt medlem blant Vandrerne.

Ved krigsutbruddet i 1914 reiste Emily og mesteparten av familien Shanks tilbake til England. Alle deres eiendeler i Russland gikk tapt etter revolusjonen i 1917.

ANNONSE