Kopierede/fra hoften

Fem dræbte er mange, og måden de blev dræbt på er endnu mere usædvanlig. Hvem tager ud i en lille norsk by for at dræbe med en bue og en pil? Politiet vil ikke svare, og derfor hagler spekulationerne. Det eneste, de vil sige, er, at det er en mand. Vi får ikke at vide alder, bopæl eller noget, der kan karakterisere personen.

Udenlandske medier er meget opmærksomme på sagen: Igen eksploderer vold i landet langt mod nord. Journalisterne holder altid muligheden åben for en ny Breivik.

-Terror eller psykiatri, opsummerede NRKs kriminalreporter Olav Rønneberg.

Det kan være begge dele.

Drabene sker samtidig med, at der er et regeringsskifte. Erna Solberg og justitsminister Monica Mæland holdt et ekstraordinært pressemøde. Erna lignede at kende detaljer, hun ikke ønskede at gå ud med. Det kan være en af ​​grundene til, at politiet er tilbageholdende. Pårørende skal have tid til at forberede sig.

Der har ikke været nogen teknisk forklaring under nyhedsudsendelserne. Hvor tæt skal du gå for at slå dødeligt med en bue og en pil? Har gerningsmanden set, hvem han dræbte? Væsentlige spørgsmål.

ANNONSE

Bueskydning er tavs. Dette kan være en del af forklaringen på, at der gik en halv time fra politiet modtog den første anmeldelse klokken 18.13, til han blev anholdt klokken 18.47. Gerningsmanden blev anholdt efter at have dræbt fem. Han er ikke blevet afhørt.

Dagen begyndte med regeringsplatformen ved Hurdalsjøen. Regeringskammeraterne Støre og Vedum var i godt humør.

I morgen kl. 1015 præsenteres listen over ministre.

Men Kongsberg vil kaste skygger over Støre -regeringens første dag.

ANNONSE