Kopierede/fra hoften

(‘Retten til liv’-happening, Hedensted, 2013

Selvom Anja Søndergaard Elsby er politisk konsulent for Børns Vilkår, så mener hun at ‘abortforbud’ er noget uhyggeligt noget. Hendes hovedargument er ‘kvinderettigheder’, ‘kvindens ukrænkelige ret selv at bestemme’, men det har så isoleret set ikke meget med børnene at gøre. Overbefolkningsargumentet giver ikke rigtigt mening, i den forstand at intet europæisk land reproducerer sig selv. Færre aborter (fosterdrab) giver flere europæere, og det er der i sandhed brug for. Ikke mindst af hensyn til kvinderne.

Kommentar af Anja Søndergaard Elsby på Altinget.dk – Abort er og bliver en menneskeret. Og så gavner det klimaregnskabet.

Desværre siver anti-abort bevægelsen ind flere og flere steder og tilbageruller kvinders hårdt tilkæmpede ret til at bestemme over egen krop, fremtid og muligheder. … Spørgsmålet er, hvor længe vi vil lade stokkonservative og superkatolikker slippe af sted med at knægte kvinders grundlæggende rettigheder ude i verden?

… Samtidig med den uhyggelige tilbagerulning af kvinderettigheder verden over fylder klimadagsordenen stadigt mere. Heldigvis. Og den er ikke helt så usammenhængende med dén om kvinders reproduktive rettigheder, som man skulle tro. …

Det mest vægtige argument for retten til abort vil alle dage være, at det er kvindens ukrænkelige ret selv at bestemme. Men man bør holde øjnene åbne for, at hvis abort og prævention bliver tilgængeligt, anerkendt og gratis, og der sikres adgang til reproduktive sundhedsydelser af høj kvalitet, vil der også blive født færre mennesker. … fordi det heller ikke kan være helt skidt for klimaregnskabet.”

ANNONSE