Kommentar

Kilder i den amerikanske efterretningstjeneste har lækket den seneste samtale, Biden havde med Afghanistans præsident, Ashraf Ghani, den 23. juli. Biden vidste, at situationen var alvorlig, men var mest optaget af at fordreje omverdenens indtryk af, hvad der skete.

Under Trump var sådanne lækager ret almindelige. Men det faktum, at kilder inden for efterretningen lækker fortrolige samtaler om Biden, kan tolkes som et tegn på, at Den Dybe Stat vil være glad for at se Biden forsvinde.

Reuters gennemgik en udskrift af præsidentens telefonopkald og har lyttet til stemmerne for at verificere samtalen. Materialerne blev leveret på betingelse af anonymitet af en kilde, der ikke var autoriseret til at dele det.

Biden var optaget af at verden skulle få et andet indtryk end Talibans fremgang. Han ville fremstå som vinder, ikke taber

I meget af opkaldet fokuserede Biden på det, han kaldte den afghanske regerings “opfattelses” problem. “Jeg behøver ikke fortælle dig, at opfattelsen rundt om i verden og i dele af Afghanistan, tror jeg, er, at det ikke går godt med hensyn til kampen mod Taleban,” sagde Biden. “Og der er et behov, uanset om det er sandt eller ej, er der behov for at opstille et andet billede.”

Biden ville at Ghani skulle arrangere et videomøde, hvor Ghani, forgængeren Karzai og krigsherren Dostum skulle optræde sammen for at vise handlekraft og styrke.

“Jeg ved ikke, om du er klar over,” sagde Biden, “hvor meget opfattelsen rundt om i verden er, at dette ligner et taberforslag. . . så den løsning, jeg beder dig om at overveje, er at samle alle fra [ex-afghanske vicepræsident Abdul Rashid] Dostum, til [eks-præsident Hamid] Karzai og  alle der imellem. Hvis de står der og siger, at de bakker op om den strategi, du har sammensat, og du sætter en sand kriger i spidsen, du ved en militærmand. . . og giver ham ansvaret for at udføre denne strategi, vil det ændre opfattelsen. ”

Ghani forsøgte at forklare at situationen var alvorlig. De stod overfor en invasion fra Pakistan hvor også pakistanere var med.

Ghani forsøgte at forklare, at situationen var forfærdelig:  situation was dire ”Mr. Præsident, vi står over for en invasion i fuld skala, orkestreret af Taliban, med fuld pakistansk planlægning og logistisk støtte og mindst 10-15.000 internationale terrorister. ”

Han bad om amerikansk luftstøtte. ”Det afgørende er tæt luftstøtte. . . vi er meget afhængig af luftstøtte. ” US air support.

Men inden 23. juli havde Biden allerede lukket den største base, Bagram, han havde frataget sig selv muligheden for at hjælpe Ghani. Han kunne kun tilbyde begrænset luftstøtte og kun frem til 31. august.

ANNONSE

Biden tilbød betinget luftstøtte, til gengæld for at Ghani bakkede op med sin fortælling, men kun indtil 31. august. Det er deadline! Derefter “hvem ved?”

Lækagen af denne samtale stiller Biden i et svært dårligt lys. Han fremstår som inkompetent og det viser, at fiaskoen i Kabul var hans ansvar.

Hannity / Graham

Sean Hannity gjorde onsdag aften et nummer ud af Reuters -historien. Han fik besøg af Lindsey Graham, som ikke er populær blandt de ægte patrioter. Graham kan fremstå som patriot, men tilhører i virkeligheden Una –partiet, demokrater og republikanere, der ønsker en evig krig. Når han angriber Biden, er det et tegn på, at præsidenten er et synkende skib.

Biden skød sig selv flere gange i foden, ikke mindst i talen tirsdag aften, hvor han var vred og ville fortælle verden, at han havde ret.

Biden holder sig konstant til det, han instrueres i at gøre: Ikke at modtage spørgsmål, og i så fald kun fra forudbestemte journalister. Dette har fået pressen til at konkludere, at han er under kontrol af andre.

Men det, vi har set de seneste dage, er en stædig præsident.

Kan det være, at han er “brudt ud” og gør ting stik imod aftalen? Er der en grund til, at Reuters modtager fortrolige oplysninger, som Graham og Hannity følger op på?

Biden optrådte så dumt på Dover Airfield at det ville få enhver præsident til at styrtdykke i popularitet.

Det kan være Den Dybe Stat har fundet ud af, at han har gjort sin nytte. I det øjeblik han vil være rigtig præsident, og det for en katastrofal politik, må han fjernes.

Katten ude af sækken

Reuters-lækagen blev fanget op af journalister, som forstod hvad det handlede om.

“Lagde præsidenten på en eller anden måde en falsk fortælling ind i den samtale?” spurgte en reporter White Houseepress -sekretær Jen Psaki press secretary Jen Psaki onsdag, efter at Reuters -historien brød ud.

“Jeg vil ikke gå i detaljer fra en privat samtale,” svarede hun.

Forsvarschefen fældes også

Forsvarschef Mark Milley får også smækket en lækage direkte i fjæset, mens han og Biden frenetisk promoverer den vellykkede tilbagetrækning. Det er denne maniske insisteren på succes, som ikke kun modsiges af realiteterne, men også af apparatet bag den: Den Dybe Stat, der her viser sin magt. Den kan knuse både præsidenten og forsvarschefen, hvis den vil.

Nu vil de.

Reuters rapporterede også om en opfordring til Ghani fra general Mark Milley Gen. Mark Milley, formand for ”De Forenede Stabschefer”, der var lige så fokuseret på at vende de globale “opfattelser” af virkeligheden.

“Opfattelsen i USA, i Europa og medierne er en fortælling om Taliban momentum og en fortælling om Talebans sejr,” sagde Milley i opfordringen, også den 23. juli. “Vi er nødt til i fællesskab. . . at prøve at vende den opfattelse, den fortælling. “

Afghan collapse, Biden pressed Ghani to ‘change perception’

Joe Biden’s call to Afghan prez is impeachable: Devine

 

Oversættelse Karsten Søberg

ANNONSE

Læs også

Under angreb -
Et råddent hus -
Kun våben leder til fred -
Ingen står over Loven -
En skillelinje -
Winter is coming -