Kommentar

Kun en måned efter Danmarks besættelse i april 1940 var der premiere på revykomedien ’Dyveke’, hvor Liva Weel lancerede Poul Henningsens udødelige vise. ” Man binder os på mund og hånd”, som gennem hele krigen skulle blive danskernes stille protest mod den tyske Værnemagts tvang og censur.

Historien gentog sig i 2020, hvor regeringen igen bandt os på munden med maskepåbud og på hånden ved at ophæve den grundlovssikrede forsamlingsfrihed og forbød restaurantbesøg, biografforestillinger, sportsarrangementer samt nedlukkede de fleste arbejdspladser. Alt sammen i videnskabens og omsorgens hellige navn: ” Ingen indsats er for stor for bare at redde et enkelt menneskeliv” var regeringens budskab.

Efter at være frie vikinger blev vi et folk af fæstebønder, der gjorde, hvad vi fik ordre til, når ridefogeden svingede pisken. Den danske slavesjæl bøjede som sædvanlig nakken under statsministerens ridepisk og valgte at tro på ’videnskaben’.

ANNONSE

Nu viser det sig, at hverken nedlukninger eller mundbind kan påvises at have nogen som helst effekt på smittespredningen ifølge en række internationale undersøgelser. Hele 10 studier publiceret af et Schweizisktidsskrift viser, at der ikke kan konstateres  videnskabelig evidens for, at mundbindet reducerer smittespredning af Corona. Tel Aviv University kommer til samme konklusion, som også deles af det amerikanske forskningsinstitut Foundation for Economic Education. Den amerikanske Heritage Foundation konkluderede i et studie, at 97 af de 100 hårdest ramte Covidområder i USA alle havde omfattende mundbindspåbud.

Den amerikanske delstat South Dakota har under hele pandemien bevaret et åbent samfund uden nedlukninger og mundbindspåbud. Coronasmitten nåede sit højdepunkt i november 2020 og er faldet lige siden. Pr. 100 000 indbyggere havde South Dakota primo april et langt lavere smittetal og antal Covid dødsfald end de hårdt nedlukkede stater som New York, New Jersey og Massachusetts.

I både Texas og Florida har skoler og virksomheder længe været åbne. Der er forsamlingsfrihed og intet påbud om mundbind. Også her er både smitte- og dødstal lavere end i de nedlukkede, føromtalte stater. The American Institute for Economic Research erklærer, at ” virtuel undervisning er særligt skadelig for elever, der kommer fra dårligt uddannede familier, der ikke kan støtte børnenes indlæring”

Den kognitivt udfordrede præsident Biden har stemplet de åbne (republikanske) stater Texas og Florida som ’ Neandertalere’, fordi de ikke bevidstløst har fulgt den hårde nedluknings politik i de (Demokratiske) stater som New York og New Jersey, der er ramt af tårnhøje Coronadødsfald  og en nedbrudt økonomi.

Ifølge Bertel Haarder vil enhver politiker hellere gøre det forkerte end ikke at gøre noget. Mette Frederiksen har ikke ladet sig forvirre af kendsgerningerne og har styrtet landet ud i et unødvendigt forbudshelvede og en grundløs økonomisk nedtur, der vil bebyrde kommende generationer. Formelt for at redde bare ét menneskeliv mere, men reelt fordi beherskelsen af den totale magt er et prægtigt rusmiddel: Frihed er godt. Kontrol er bedre.

Asger Aamund

www.asgeraamund.dk

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet