Nyt

(Kommentar af ‘Jack’ alias Jaxie Bearcunt på Instagram, 2021)

 

Tidligere på året blev Nikolaj Lie Kaas lagt for had, da han havde lagt stemme til en animeret sort figur i en Pixar-film. Nu er turen så kommet til homoseksuelle Silas Holst, der har hovedrollen i et teaterstykke, hvor han skal spille transvestit. Det er ikke politisk korrekt nok, da forestillingen oprindeligt havde en sort i hovedrollen. ‘Whitewashing’ skreg identitetskrigerne på sociale medier. Da jeg saksede kommentaren fra Jack (alias ‘Jaxie Bearcunt’) tjekkede jeg lige hans profil (advarsel: bizarre billeder).

En historie fra BT.dk – Silas Holst i stormvejr: ‘Nu bliver jeg stemplet som forræder’.

“I forestillingen ‘Kinky Boots’ skal han spille rollen som Lola, en flamboyant natklubartist og drag queen. En rolle, der på Broadway originalt er spillet af en sort mand. Det har mødt stor kritik, at han som hvid mand skal spille en rolle, der originalt er spillet af en sort mand.

… da B.T. talte med teatrets direktør, Niels-Bo Valbro, forklarede han, at rollebeskrivelsen ikke indebærer, at rollen skal spilles af en sort mand.

‘Rollebeskrivelsen lyder: En person i 30erne, som kan danse på et højt niveau og synge med en særlig vokal og omfang. Der står også, at det skal være en person, der har erfaring med at bære en stor rolle i en forestilling,’ siger han og fortsætter:

Det er ikke et krav, at rollen er sort. Da alle kriterierne er opfyldt af Silas, vurderede man, at han ville passe bedst i den.‘”

“Nu bliver jeg stemplet som forræder – folk har sendt mig tegninger, hvor jeg står på et brændende bål.” (Silas Holst)

ANNONSE