Kunstbilde

Foto: C. Eek

Den første utgaven av denne jernbanestasjonen, kjent som Oslo Østbanestasjon eller rett og slett Øsspan’ sto ferdig 1 1854, da jernbaneforbindelsen til Eidsvoll var opprettet.

Fra 1. juni 1980, da Oslotunnelen ble tatt i bruk, er de tidligere Øst- og Vestbanestasjonene brukt til andre formål, på Vestbanen har vi nå Nobelsentret, og Østbanen har serveringssteder og forretninger.

Det kan nevnes at Danmark fikk sin første jernbane mellom København og Roskilde allerede i 1847, og i den anledning komponerte Hans Christian Lumbye (1810-1874) Københavns Jernbanedampgalop, som vi her har to versjoner av, med DR Symfoniorkester under Gennadij Rozjdjestvjenskij
og med Wiener Philharmoniker og Mariss Jansons, fra Nyttårskonserten 2012.

https://www.youtube.com/watch?v=EKh-BrboL2c

ANNONSE

Læs også

Læs også