Nyt

Kouachi-brødrene udslettet redaktionen i Charlie Hebdo 5. januar 2015

Efter det franske satiremagasin Charlie Hebdo ‘s genoptryk af bladets satiretegninger er terrororganisationen al-Qaeda, der i en årrække har fristet en tilværelse i skyggen af Islamisk Stat, kommet på banen og truer i en meddelelse ikke alene Charlie Hebdo, som man lover hævn over igen. Men også den hollandske politiker Geert Wilders, Muhammedtegneren Kurt Westergaard, den svenske billedkunstner og Muhammedtegner Lars Vilks og Rasmus Paludan fra Stram Kurs.

7. januar 2015 blev Charlie Hebdos redaktion i Paris angrebet af to maskerede mænd, som var bevæbnede med automatvåben. De tiltvang sig adgang til lokalerne, hvorefter de skød omkring sig, mens de råbte “Allahu Akbar” (Allah er størst).

Det lykkedes terroristerne at flygte fra gerningsstedet efter, at de havde dræbt 13 (herunder en politimand) og såret 11 personer. Politiet oplyste senere samme dag, at de mistænkte var brødrene Said og Cherif Kouachi.

ANNONSE

Politiet jagtede brødrene i to døgn. Om formiddagen 9. januar forskansede brødrene sig i et trykkeri i byen Dammartin-en-Goële. Klokken cirka 17 stormede politiet trykkeriet. Begge brødre blev dræbt. Om aftenen 9. januar påtog al-Qaeda sig ansvaret for Charlie Hebdo-massakren.

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige