Kopierede/fra hoften


Telegraphs rapport søndag den 30. august er en skræmmende indsigt i en systematisk foragt for mennesker. Faksimile:The Telegraph

På samme tid som store dele af den vestlige verden hærges af voldelige demonstrationer under mantraet “Black Lives Matter” demonstrerer Saudi-Arabien, at de giver blaffen til afrikanere. Sunday Telegraph har en rapport, der burde have fornærmet verden over, både en og to gange. Rapporten beskriver, hvordan The Telegraph fik adgang til fotos og rapporter fra interneringslejre, hvor afrikanere er samlet sammen, angiveligt for at forhindre spredning af koronaen i dette autokratiske og tyranniske rige.

Torturen – og det kan virkelig ikke kaldes andet, – siges at have foregået siden april i år,

One photo shows what appears to be a corpse swathed in a purple and white blanket in their midst. They say it is the body of a migrant who had died of heatstroke and that others are barely getting enough food and water to survive.

Another image, too graphic to publish, shows a young African man hanged from a window grate in an internal tiled wall. The adolescent killed himself after losing hope, say his friends, many of whom have been held in detention since April.

En etiopier, der har været fanget i mere end fire måneder, beskriver sit ophold som helvede med daglige straffe på toppen af ​​uudholdelig varme, lidt til ingen mad og elendig sanitet.


– Min eneste forbrydelse er at have forladt mit land på jagt efter et bedre liv. Men de slog os med piske og elektriske ledninger, som om vi var mordere, siger Abebe.

ANNONSE

Saudi-Arabien har ligesom flere af de andre rige oliestater på den arabiske halvø brugt meget af sit arbejdsliv på importeret og underbetalt arbejdskraft.

Oil-rich Saudi Arabia has long exploited migrant labour from Africa and Asia. In June 2019, an estimated 6.6m foreign workers made up about 20 per cent of the Gulf nation’s population, most occupying low paid and often physically arduous jobs.

The migrants work mainly in construction and manual domestic roles that Saudi nationals prefer not to do themselves. Many are from South Asia, but a large contingent come from the Horn of Africa, which lies across the Red Sea.

I lyset af de globale Black Lives Matter-protester har The Telegraph også interviewet en repræsentant for Human Rights Watch.

«Photos emerging from detention centres in southern Saudi Arabia show that authorities there are subjecting Horn of Africa migrants to squalid, crowded, and dehumanising conditions with no regard for their safety or dignity,” said Adam Coogle, deputy director of Human Rights Watch in the Middle East, after being shown the images by The Sunday Telegraph.

Vi venter spændt på reaktioner fra ligesindede organisationer såvel som andre lande. Men selvom Tyrkiet fordømmer Sian Koran-behandling, har de hidtil ikke kommenteret denne sag …

 

Investigation: African migrants ‘left to die’ in Saudi Arabia’s hellish Covid detention centres

ANNONSE