Kommentar

Ida Auken

I et opslag på Facebook omtaler Suzanne Bjerrehus en rapport af en vis phd Amani Hassani, som hænger Danmark ud for at være “islamofobisk”. Som bevis anfører denne doktor i volapyk, at landets mest politisk korrekte politiker, Ida Auken, har kaldt en muslim “idiot”. Jeg har ikke læst Hassanis epos og gider heller ikke, men der er grund til at analysere det ofte anvendte begreb, “islamofobi”.

Sig ordet “islamofob”, og folk springer op og bedyrer, at det er de sandelig ikke, for årtiers mediepropaganda har fået mange til at tro, at “islamofobi” enten er en slags racisme eller i det mindste noget, der ligner.

Et historisk billede af politikvinden der krammer niqabkvinden der trodsede maskeringsforbudsloven

Men ved at benægte, at man lider af islamofobi, anerkender man, at begrebet henviser til noget, der eksisterer i den virkelige verden. Når man siger: “Jeg er ikke islamofob”, siger man også indirekte, at det ville være for galt, hvis jeg var. Hvis nogen siger, at de ikke lider af hekse- eller skovtroldefobi, anerkender de implicit, at hekse og skovtrolde findes.

ANNONSE

Hvor kommer dette udflydende begreb fra? Hvem fandt på det? Som Martin Peretz gør opmærksom på i The New Republic, er det opfundet af iranske ekstremister i slutningen af 1970’erne. Altså omkring tidspunktet for ayatollah Khomeinis islamiske revolution som et propagandatrick beregnet på at gøre islam uangribelig. Og i Vesten er vi faldet for dette bondefangerkneb.

Som Peretz skriver, tjener begrebet flere formål: Dels skal det aflede opmærksomheden fra den igangværende islamiske offensiv i Vesten ved at gøre forsvaret for vore sekulære samfund ensbetydende med en psykisk lidelse (fobi). Men frem for alt skal det bruges til at lukke munden på de muslimer, der sår tvivl om Koranen, eller som gerne ville vende islam ryggen. Unge piger bliver stigmatiseret, hvis de nægter at iføre sig muhamedansk uniform. Hertil kommer, at frygten for islamofobi skal få os til at tie om de massive kristenforfølgelser i muslimske lande fra Pakistan til Nigeria.

Foreløbigt går fordummelsesoffensiven over stok og sten, og hver gang vi anerkender, at der findes en sygdom ved navn islamofobi, hjælper vi Allah på vej. 

 

 

https://newrepublic.com/article/81178/the-invention-islamophobia

ANNONSE

Læs også

Læs også