Kunstbilde

Sigurd Winge (1909-1970)
Koldnålsradering, 44 x 83 cm, privateie.

Hvilken pris et kunstverk kan oppnå ved auksjoner avhenger av mange faktorer. For grafikk som dette, trykket i flere eksemplarer, kan det avhenge både av nummerering – en grafisk plate blir slitt – og de siste trykkene er ofte mindre ettertraktet enn de første. Men uansett nummerering kan noen trykk være mere vellykkede enn andre. En annen faktor er bevaringstilstanden.

Ved nettauksjon hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 10. desember i år falt tilslaget for et eksemplar av Stranden ved NOK 6 200 – utropsprisen var NOK 3 500. Det ble opplyst at glasset var knust nede til høyre.

Ved auksjon sammesteds den 6. desember 2010 oppnådde et annet eksemplar av Stranden tilslaget ved NOK 13 000, prisantydningen var her NOK 8-10 000.

ANNONSE

Læs også

Mest læst

Et billede siger mere

Vor tids paria

Læs også