Nyt

 

Kristne syrere på flugt diskrimineres og nægtes hjælp af muslimske FN -medarbejdere, rapporterer amerikanske CBN. – De mødte os med latterliggørelse og hån, fortæller en kristen flygtning.

Christian Broadcasting Network (CBN) har været i kontakt med flere kristne, syriske flygtninge, og mener, at der er et mønster i hvordan medarbejdere ved FNs flygtningeorgan UNHCR behandler denne gruppe.

Ifølge tv-kanalen handler det om muslimske medarbejdere, som på forskellige måder plager kristne flygtninge.

Dette kan være grunden til at en så stor andel af flygtninge, som kommer til USA og Storbritannien, er muslimer, ifølge CBN.

I Storbritannien har flere debattører i lang tid krævet granskning af flygtningene, hvorfor en så lille andel af flygtningene, som kommer til landet, er kristne. Et af svarene UNHCR har givet er at man vil «holde sammen» på familier og trosfællesskab. Kritikere mener det snarere beror på særbehandling og at kristne ikke får samme behandling som andre.

En kristen, syrisk flygtning som befinder sig i Jordan, siger til CBN:

– De fleste af FN-arbejderne, 99 procent, er muslimer. Og de behandler os som om vi er fjender.

Det fortælles at kristne bliver hånet, truet og fortalt at de ikke burde have forladt islam til fordel for den kristne tro.

CBN bruger Sverige som eksempel på et europæisk land, som nu sender kristne flygtninge tilbage til muslimske lande, hvor de er i livsfare.

Advokaten Gabriel Donner, som hjælper flere kristne flygtninge, siger at Sverige nu returnerer op mod en tredjedel af de kristne flygtninge til muslimske lande, hvor de risikerer fængsel såvel som dødsstraf.

ANNONSE

Peter Paulsson i svenske Open Doors, med lang erfaring i arbejdet blandt forfulgte kristne, bekræfter CBNs fremstilling overfor Världen Idag.

– Krigen i Syrien har nu pågået i ni år og vi har ofte set eksempler på hvordan kristne bliver behandlet på en anden måde, siger han.

ANNONSE