Nyt

Islamistenes helt, Ilyas. Billedet af denne mand hitter nu på Twitter efter at han angreb SIAN-demonstrationen i Kristiansand lørdag den 16.11.19 Foto: Twitter

Hashtagen #BoycottNorway hittede fredag aften på Twitter. Det er særlig islamister fra Pakistan og Tyrkiet som raser mod SIANs koranafbrænding i Kristiansand sidste lørdag.

Så langt har 73000 Twitter-brugere i Pakistan gjort dette til det mest populære hashtag i dag:

#ilyas_Hero_of_Muslim_Ummah

  • Currently trending at #️1 with 73K tweets
  • Started trending about 8 hours ago.
  • Has trended for more than 10 hours today. (trends24.in)

Hashtagene #BoycottNorway og #Norwegian kommer også højt op listen over de mest populære tweets i Pakistan så langt denne fredag.

Fredag er bønnedag, så der er grund til at antage, at koranafbrændingen er blevet rundelig fordømt i en række pakistanske moskeer i dag.

Reaktionerne oser ikke akkurat af fred og forsoning. Flere formelig fråder om munden når de beskriver «det religiøse had» i Norge.

En anden af dem, som reagerer, er den pakistanske journalist Anwar Lodhi, med 560 000 følgere på Twitter. Efter først at have opfordret Pakistans statsminister Imran Khan til at indkalde den norske ambassadør for at forsikre sig om at sådanne manifestationer af religiøst had ikke får lov til at ske igen, opfordrer han til boykot af Telenor før han afslutter med en spørgende hilsen til Erna Solberg:

Document vil forsøge at få en reaktion fra Statsminister Solberg i morgen.

Telenor er en af de største teleoperatører i Pakistan.

– Vi har registreret reaktionerne på de sociale medier i Pakistan, skriver kommunikationschef Hanne Knudsen i Telenor i en e-mail til NRK.

– En af Telenors vigtigste værdier er at være respektfuld. Mens det indebærer at respektere ytringsfrihed betyder dette også at respektere andres religion og kultur. (NRK)

Profilen Mr Bam /Mrbam#0915, tydeligvis en amerikaner, får sidste ord i aften: «Funny how this is trending while the terror threat in Norway is rising».

ANNONSE