Kultur

Elīna Garanča (f. 1976) synger Dalilahs forførelses-arie Mon cœur s’ouvre à ta voix – Mitt hjerte åpner seg for din stemme fra annen akt av Camille Saint-Saëns’ (1835-1921) opera Samson et Dalila, som ble uroppført i Weimar 1877.

Som kjent er historien hentet fra den gammeltestamentlige Dommernes bok – og Dalilahs onde hensikt er i første omgang å finne ut hva Samsons styrke ligger i, og etter at hun har funnet ut at den ligger i hans hårmanke, tilkaller hun sine filister-venner som først klipper av Samson håret, og deretter blinder ham, og setter ham til å drive tredemøllen i Gaza. Men da Samsons hår har vokst ut igjen, og styrken er tilbake, tar han en fryktelig hevn.

Opptaket er fra Metropoliten Opera i New York 2018. og dirigent er Sir Mark Elder.

ANNONSE

Læs også

Læs også