Nyt

Pro-Palæstina aktivister har gennemført intimideringskampagner i Storbritannien mod jødiske butikker som sælger produkter fra Israel. Gruppen The Palestine Solidarity Campaign (PSC), som støttes af Labours leder Jeremy Corbyn, har tvunget to jødiske forretninger til at lukke. Aktivisterne har også truet andre forretninger og flere er så vidt vides gået konkurs. Aktivisterne hævder at butikkerne sælger varer som er produceret på Vestbredden.

Butikken Ecostream i Brighton måtte lukke som følge af Palæstina-aktivisterne

I Manchester rettede PSC sig mod en butik som sælger kosmetik fra Israel. Ejeren, Avishai Ludel, sagde at han var udsat for en hob på omkring 1000 personer i fire måneder i 2014. Han måtte gå rettens vej for at få fjernet aktivisterne fra indgangen til butikken. Det var en hård periode, hvor de ansatte sagde op og han selv var bange, fortæller Ludel, som også fik mange dødstrusler og måtte have politibeskyttelse. Ludel siger, at aktivistgruppen har Jeremy Corbyns støtte og at dette fører til at aktivisterne føler, at de frit kan kaste æg på og slå jøder på gaden.

‘It was a tough period. Other shops closed down and I was weeks away from closing. My staff resigned and I was afraid. Activists phoned me every day telling me they would bomb me and kill me. They also told me this to my face.

‘I had police protection for a long time. I would have to drive round the block three times every day before going home.’

‘It is so sad that Corbyn is patron of this group. I live in a Jewish community and people are beaten in the streets and pelted with eggs. With Corbyn’s support, people feel free to do these things.’

 

I maj måned organiserede PSC en demonstration i London, hvor der blev registreret åben antisemitisme fra deltagerne, ifølge Campaign Against Anti-Semitism.

Denne mand fortæller hvor højt han elsker Hitler:

I dag lanceres en ny film, Hounded (Jaget), for at sætte fokus på intimideringen og mobningen af jøder, der sælger varer fra Israel. Butiksejer Nissan Ayalon siger at han til sidst opgav håbet om at have et liv i Storbritannien, fordi han ikke kunne fortsætte med at flytte familien fra by til by.

ANNONSE

https://www.youtube.com/watch?v=3xDnh_aa9zs

En talsperson fra Labour forsvarer Jeremy Corbyns støtte til aktivistgruppen:

‘Jeremy is a patron of PSC, the UK’s foremost organisation campaigning for the rights of Palestinian people. He is not involved with its decision making or operations.’

Daily Mail

ANNONSE