Nyt

I sidste uge var en af de store historier, at flere personer var blevet anholdt ifm. med videoen om de to kvinder der blev myrdet af islamister i Marokko.

Det var blandt andet Jeppe Juhl fra Nye Borgerlige og bloggeren Steen Raaschou som var blevet afhørt og sigtet for at dele videoen. Tidligere er islamkritikeren Jaleh Tavakoli blevet sigtet og har sågar fået et plejebarn fjernet.

Berlingske – Nye Borgerlige-spidskandidat anholdt og sigtet af politiet: »Der skal åbenbart slås ned på islam-kritikere«

Berlingske – Forfatter og blogger Jaleh Tavakoli er sigtet for at dele drabsvideo fra Marokko: Nu fjerner Socialtilsynet hendes otteårige plejebarn

Det bemærkelsesværdig ved artiklen i Berlingske, er at det er første gang avisen skriver ofre(ne) fik skåret deres hoveder af.

Juhl oplyser, at han er sigtet efter straffelovens 264d for som ansvarlig for netmediet Newspeek at have delt den blodige drabsvideo fra Marrokko, der viser halsoverskæringen af en dansk og en norsk teenager i december. Han nægter sig skyldig.

»Jeg har ikke været ansvarlig for Newspeek i to år. Og jeg har aldrig set den video og kunne aldrig nogensinde drømme om at dele den,« siger Jeppe Juhl.

En søgning på berlingske.dk viser at avisen ikke tidligere på noget tidspunkt har skrevet at ofrene fik skåret deres hoveder af. Ord som halshugning eller halsoverskæring fremkommer ganske enkelt ikke ved en søgning på berlingske.dk.

Det fremgik ellers af udenlandske medier sidste år:

News.com – What ‘lone wolf’ gang did before Scandinavian tourist beheadings

Men hvorfor skal den slags ikke oplyses i danske medier, når det samme kan læses i udenlandske?

ANNONSE