Nyt

‘Sri Lanka var hævn for Christchurch’, postulerede Islamisk Stat bekvemt, og ingen medier stillede spørgsmålstegn ved den overordnede kronologi, endsige terrorgruppens religiøse idegrundlag. Sri Lanka er ikke Danmark, men det er værd at huske, som Vlad Tepes så rigtigt pointerer: ‘Objects in history may be closer than they appear’.

Flere medier fortæller, at Sri Lankanske muslimer nu fordrives af andre etniske grupper, og Politiken går i den henseende hele vejen. Jyllands-Posten beretter med Reuters som kilde, at ‘flere hundrede pakistanske ahmadi-muslimer’ er flygtet, men stiller selvfølgelig ikke spørgsmålet, hvad de overhovedet laver i Sri Lanka.

Ahmadi-muslimerne flygtede fra den islamiske stat Pakistan, der betragter sekten som frafaldne vantro. Jeg kan kun opfordre til læsning af salige Samuel P. Huntingtons The Clash of Civilizations and the Remaking of World Order, der udkom på dansk i 2007. Multikultur er opskriften på borgerkrig, og Islam er qua det religiøse udgangspunkt benzin på bålet. Sri Lanka er ligesom Danmark en del af ‘Dar al-Harb, Krigens Hus, et landområde hvor Islam endnu ikke har skabt ‘fred’ (‘Dar al-Islam’).

ANNONSE

Fra Jyllands-Posten – Muslimer frygter for følgerne efter bombeangrebene i Sri Lanka.

“Reuters beretter onsdag, at som minimum flere hundrede pakistanske ahmadi-muslimer i panik er flygtet fra etnisk blandede kvarterer til nye steder i landet. Det er frygt for at blive genstand for andre etniske gruppers vrede, der driver flugten…

På grund af eksplosionerne har de lokale sri lankanere angrebet vores huse, og ahmadi-samfundet sørger nu for, at vi kan komme sikkert væk. Lige nu ved vi ikke, hvor vi vil tage hen,’ fortæller muslimen Adnan Ali til Reuters om situationen.

En anden lokal muslim har ikke selv truffet valget om at drage væk.

‘De slår os, og selv vores udlejer vil ikke lade os bo her. Hun siger, vi skal tage væk: ‘Tag hvorhen I vil, men I kan ikke bo her’,’ fortæller kvinden Farah Jameel til Reuters.”

Politiken, 24. April 2019: Muslimer i Sri Lanka har fået en ny frygt: De kristne

“When one bedbug bites, you want to kill all of them for it… It’s like that in Sri Lanka right now.” (56-årig buddhist K.S. Manike til New York Times, 22. april 2019)

 

ANNONSE