Kopierede/fra hoften

 

En ikonisk humor-gruppe som Monty Python havde næppe fået plads hos BBC i dag, forklarer BBC’s underholdningschef Shane Allen:

“If you’re going to assemble a team now, it’s not going to be six Oxbridge white blokes. It’s going to be a diverse range of people who reflect the modern world.”

[…] He said the time had passed when having “quite a male-dominated selection process” led to “a lot of male, middle-aged middle-class comedy”.

Although he was “not saying we wouldn’t have any more posh people on telly”, Allen called for more shows from outside the traditional white Oxbridge elite. “We get excited by the stories that haven’t been told and the voices we haven’t yet heard, which is why you’ll see more and more diversity of all kinds of output over the next few years we break new ground,” he said.

John Cleese responderede:

BBC havde «diversity» på plakaten i programmet ”Assignment”. Her kom det frem, at hos BBC er et kursus i «implicit bias» obligatorisk for alle chefer. En ekspert som var med sagde, at studier viser at tvangsoplæring i fordomme virker stik modsat hensigten: Det gør at folk får kløerne frem mod mangfoldighed.

Men mangfoldighedspropagandaen ruller videre.

Der er ikke meget tvivl om, hvor NRK henter meget af sin mangfoldigheds-inspiration fra. Men hvor meget fattigere havde dagens samfund ikke været, hvis man skulle kvotere efter hudfarve, «diversity of all kinds» og ikke efter ægte talent? En sådan kvoterings-tankegang ville være helt fremmed f.eks. på fodboldbanen eller i et symfoniorkester: Der er det ganske enkelt den bedste som får pladsen. Punktum.

Men så længe nogen besidder magt til at definere, hvad der er kvalitet (eller morsomt…), så åbner det for muligheden for at præsentere middelmådigheder, som ikke finder genklang i befolkningen. Så er man lige lukt ovre i propagandisterne rækker, noget hijab-promoen hos NRK er et godt eksempel på.

ANNONSE

Monty Python-medlem Terry Gilliam’s respons på BBC-chefens udtalelser giver udtryk for lige præcis hvad Gilliam mener om «diversity»:

“It made me cry: the idea that … no longer six white Oxbridge men can make a comedy show. Now we need one of this, one of that, everybody represented… this is bullshit. I no longer want to be a white male, I don’t want to be blamed for everything wrong in the world: I tell the world now I’m a black lesbian… My name is Loretta and I’m a BLT, a black lesbian in transition.”

Loretta-sketzen fra «Life of Brian» finder du her. Gilliam fortsatte sådan her:

“[Allen’s] statement made me so angry, all of us so angry. Comedy is not assembled, it’s not like putting together a boy band where you put together one of this, one of that everyone is represented.”

 

Område med vedhæftede filer

Se eksempel af YouTube-video Monty Python’s The life of Brian – I want to be a woman

Monty Python’s The life of Brian – I want to be a woman

 
 

ANNONSE