Kunstbilde

Anders Leonard Zorn (1860-1920)
Etsning, platestørrelse 23,7 x 16 cm, privateie.

Signert med blyant og dedisert Åt vännen Thaulow, som vi med rimelig sikkerhet kan anta er den norske malerkollega Frits Thaulow (1847-1906).

Lagt ut til auksjon hos Bukowskis i Stockholm 24. august 2016, utropspris SEK 8. 000,- og så vidt jeg har forstått endte det med återrop (intet salg).

Som så mange andre betydelige skandinaviske kunstnere, begynte Anders Zorn som treskjærer, men i dag er han først og fremst kjent for sine oljemalerier. Men også innen vannfarger og grafikk, spesielt etsning, har han utført betydelige arbeider. Hva etsninger angår, er det bare Rembrandt og Goya som har en tilsvarende posisjon.

Da Zorn gjorde sitt portrett av den franske dikter Paul Verlaine (1844-1896) var det i siste liten, dikteren gikk bort den 8. januar det følgende år, bare 51 år gammel, etter hva vi trygt kan kalle et temmelig hardt liv med både alkoholisme og stoffmisbruk.

Komponisten Gabriel Fauré (1845-1924) skrev sin sangsyklus La bonne chanson Op. 61, for sangstemme og kammerensemble eller klaver, uroppført 1894, til utvalgte dikt av Verlaine. Tekster og gjendiktninger finnes her.

ANNONSE

Solist er Anne Sofie von Otter.

ANNONSE

Læs også

Læs også