Nyt

Jon Helgheim mener det er for dumt, hvis et forbud mod bønnekald skulle bryde med menneskerettighederne.

 

Regjeringspartiet Frp vil forbyde bønnekald fra norske moskeer selv om det strider mod menneskerettighederne. – Jeg giver mig ikke, siger partiets indvandringspolitiske talsmand.

– Jeg blæser på hvad menneskeretsbestemmelserne siger i denne sag. Jeg er optaget af at folk skal have fred og ro i deres nærmiljøer, og det betyder ikke at blive forstyrret med bønnekald. Findes der modstridende bestemmelser i menneskerettighedskonventionen, så tager jeg mig slet og ret ikke af det, for det er for dumt, siger Frps indvandringspolitiske talsmand Jon Helgheim til Vårt Land.

Baggrunden er et forslag om forbud som lægges frem på partiets landsmøde i weekenden. Sidste gang Frp foreslog noget sådan, konkluderede Justitsministeriets departement, at et generelt lovforbud mod bønnekald antagelig er i strid med religionsfriheden, som den er beskrevet i Den europæiske Menneskerettighedskonvention.

Så vidt Vårt Land kender til er der i dag ingen norske moskeer som praktiserer bønnekald i offentligheden. Alligevel mener Helgheim et forbud er på sin plads.

– Vi må få lagt bolden død først som sidst. Bønneopkald er noget de fleste mennesker ikke vil have. Det har vi set på debatten som er blusset op, når norske kommuner har givet sådanne tilladelser tidligere. Det er til stor gene og irritation for de naboer som bliver berørt, siger Helgheim.

 

ANNONSE