Nyt

Billedet: Kabili Traore (27) var nabo til Sarah Halimi (65) som han er tiltalt for at have kastet ud fra altanen. Hun døde. Traore skal have indtaget en stor mængde cannabis, men ikke mere end at han var tilregnelig, ifølge retsmedicinerne. 

En Holocaust-overlevende på 85 år blev fredag aften stukket og brændt ihjel i sin lejlighed i Paris. Politiet har pågrebet en mistænkt. En organisation, som bekæmper antisemitisme siger det drejer sig om et antisemitisk drab.

Holocaust survivor’s body found burnt, stabbed in Paris apartment

The National Bureau for Vigilance Against Anti-Semitism, or BNVCA, wrote in a statement Sunday that the suspected murder of the 85-year-old woman, identified by BNVCA and in the French media only as Mireille K., “is reminiscent of the crime committed against Sarah Halimi,” a 66-year-old Jewish teacher and physician, whom prosecutors say was murdered by her Muslim neighbor in April partly in connection with her Jewish identity.

ANNONSE

Sarah Halimis død vakte stærke reaktioner, fordi de antisemitiske motiver var åbenbare. Alligevel måtte der pres til fra familie og et opråb fra franske intellektuelle, før forhørsdommeren erkendte at det var et antisemitisk drab.

Efter alt at dømme er der sket noget tilsvarende.

According to the BNVCA, the octogenarian’s body was set on fire Friday night. Her charred body also had at least 11 stab wounds. Police have a suspect in custody in connection with her death.

The victim was found dead in her apartment on Philippe August Street in Paris’ 11th District, in the city’s east near the Nation Square. She reported in the past to authorities about a man from the same street, whom she said had threatened to “burn her,” BNVCA wrote.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE