Nyt

En mand udstyret med palæstinensertørklæde, palæstinensisk flag og en kæp blev torsdag arresteret i Amsterdam, efter at have smadret vinduerne på en kosher-restaurant i den hollandske hovedstad, mens han råbte «Allahu akbar!».

Jerusalem Post skriver:

The incident at HaCarmel restaurant occurred Thursday morning, hours after US President Donald Trump recognized Jerusalem as Israel’s capital. The AT5 television station showed a video of the incident, in which a man holding a large stick while holding a Palestinian flag and wearing a Palestinian keffiyah, or shal, on his head proceeds to smash the window and kick down the restaurant’s doors as passersby and two police officers look on. The officers wait until he breaks into the restaurant. They pause as he returns out to the street from the restaurant’s interior holding an Israeli flag that he took from there. He throws it at their feet. They then overpower the man and arrest him.

Når Hamas tager til orde for en ny intifada i protest mod USAs anerkendelse af Jerusalem som Israels hovedstad, bliver budskabet også modtaget i Europa.

Nogle gør, hvad de kan for ikke at se dette:

“Shocking! It is unbelievable that the conflict between Israel and the Palestinians is playing out here, and against the Jewish Dutch community,” the Center for Information and Documentation on Israel, which is the Dutch Jewish community’s watchdog on antisemitic incidents, tweeted.

Nej, mine damer og herrer. Vi har ikke lov at blive chokeret. I lyset af den antisemitisme, som har gjort sig gældende i Europa de seneste år, burde det ikke være muligt at lade sig chokere.

ANNONSE