Nyt

En domstol i Californien frikendte torsdag mexicanske Garcia Zarate for mordet på den 32-årige Kate Steinle på havnen i San Fransisco i 2015. Donald Trump brugte gentagne gange mordet som et eksempel på en mislykket indvandringspolitik i primærvalgkampen.

Der var flere omstændigheder ved mordet, som gjorde at det blev kendt: Kate Steinle var en smuk, ung kvinde, som fik de bedste skudsmål. Hun gik tur på havnen med sin far, da hun brutalt blev myrdet. Indignationen blev ikke mindre, da det viste sig, at drabsmanden var udvist fra USA fem gange. Nu venter han på sin sjette udvisning. Det føderale grænsepoliti, ICE, ville have ham udleveret fra fængslet og deportere ham med det samme, men San Fransciso er en såkaldt sanctuary city, dvs. den giver asyl til illegale. Ikke bare yder den offentlige tjenester til illegale uden at stille spørgsmål, loven forbyder også lokale politimyndigheder at samarbejde med føderale politimyndigheder. Den lokale sherif havde intet andet valg end at slippe Garcia Zarate fri.

 Det er dette sidste punkt, som oprører mange amerikanere. Det er asylpolitikken, som dræber uskyldige mennesker. Trump var ikke nådig.

“A disgraceful verdict in the Kate Steinle case!” Trump tweeted after the jury rejected possible charges ranging from involuntary manslaughter to first-degree murder. “No wonder the people of our Country are so angry with Illegal Immigration.”

Men Zarates forsvarer holdt sig ikke tilbage for at spille had-kortet:

«From Day 1 this case was used as a means to foment hate, to foment division and to foment a program of mass deportation. It was used to catapult a presidency along that philosophy of hate of others,» defense attorney Francisco Ugarte said after the verdict. «I believe today is a day of vindication for the rest of immigrants.»

Zarate har indrømmet, at han skød Steinle. Så hvorfor blev han frikendt for mord? Fordi juryen troede på versionen om, at han fandt våbnet på havnen og kom til at affyre det ved et uheld, så at kuglen rikochetterede og ramte Steinle.

ANNONSE

Våbnet var blevet stjålet fra en bil tilhørende en offentlig tjenestemand en uge tidligere. Men hvis Zarate indrømmer at have skudt, hvordan kan han så blive frikendt for drab? Det kan have været utilsigtet, men var stadig et drab.

Det at han overhovedet ikke dømmes for at have skudt Steinle, oprører mange. Zarate dømmes for ulovlig våbenbesiddelse og får omkring 16 måneders fængsel.

Steinles far siger, at retten ble udøvet, men ikke på en  fyldestgørende måde, den ble served, men ikke rendered. Steinle er blevet kendt i hele USA. Der er vedtaget en lov i Kongressen, som er navngivet efter Kates. Nu siger faderen, at han ikke vil udtale sig offentligt mere.

Men sagen får et efterspil. Den er med til at vise mange amerikanere, at det er noget galt med loven. Den beskytter fremmede på bekostning af landets egne indbyggere, og det i en sådan grad, at den frikender drabsmænd.

På denne måde illustrerer dommen galskaben i den liberale politik. Systemet er konsekvent: Det forbyder politimyndigheder at samarbejde og når udlændingen begår drab, bliver han frikendt.

Det er fuld krig mellem de liberale og præsidenten, og særligt dommere gør, hvad de kan for at standse en omlægning af politikken. En føderal dommer i California nedlagde for en uge siden varigt forbud mod, at Trump kan røre sanctuary cities.

San Francisco is a sanctuary city, with local law enforcement officials barred from cooperating with federal immigration authorities. President Trump has threatened to withhold federal funding to cities with similar immigration policies, but a federal judge in California permanently blocked his executive order last week.

Men med domme som Zarates vil Trump blive genvalgt i 2020 og han vil få tid til at udskift dommerne og udstikke en ny kurs.

 

http://www.foxnews.com/politics/2017/12/30/trump-calls-kate-steinle-verdict-disgraceful-says-no-wonder-people-are-angry-with-illegal-immigration.html

http://www.foxnews.com/us/2017/11/30/kate-steinle-s-accused-killer-found-not-guilty-murder.html

ANNONSE

Ét svar til “Frikendelse i drabssag chokerer amerikanerne”

  1. KnudMadsen siger:

    Det lyder da i den grad totalt sindssygt, hvis man kan tro på beskrivelsen.

Mest læst

Krigsguden kalder