Uncategorized

Australsk politi oplyser, at en mand er arresteret, mistænkt for at planlægge at skyde så mange som muligt med automatvåben på Federation Square i Melbourne nytårsaften.

Den 20-årige Ali Shire, australsk født af somaliske immigranter,  blev arresteret i et fredeligt nabolag i Australiens næststørste by, Melbourne, mandag aften.

“It’s scary. We are an everyday neighbourhood,” said neighbour Connie Leone.

“This is so close to home.”

Politiet mener, at den 20-årige planlagde at købe et våben og dræbe så mange som muligt ved Federation Square i Melbournes centrum. Den åbne plads er et af de mest populære steder i byen at fejre nytårsaften på.

På en pressekonference sagde Victoria Police Deputy Commissioner, Shane Patton, at sigtede da han blev arresteret endnu ikke havde skaffet et skydevåben, men var helt klar på det potentielle skadesomfang, siger news.com.au:

But if the attack had been successful the human cost would have been “catastrophic …horrendous”, Mr Patton said.

De føderale myndigheder har været klar over mandens ekstreme synspunkter i flere år, skriver Herald Sun. Ifølge politiet har han været overvåget siden begyndelsen af indeværende år.

Den pågrebne er født i Australien af somaliske forældre. Ifølge australsk politi sympatiserer han med islamistgruppen IS.

Manden skal have haft adgang til dokumenter fra IS med information om, hvordan man bruger et skydevåben og hvordan man udfører et terrorangreb.

Igen får vi historien om den velintegrerede muslim som ingen kunne mistænke:

The young man attends prayer regularly with his family at Virgin Mary mosque in Werribee.

Worshippers described the family as decent members of the community and they had not noticed anything suspicious about his behaviour.

The suspect’s boss Warsame Hassan said he had been working at his Footscray computer business part-time for about three months to learn new skills and had not shown any signs of radicalisation.

En sigtelse er ventet i løbet af tirsdag. Strafferammen for de forbrydelser han forventes sigtet for, er fængsel på livstid.

ANNONSE