Kunstbilde

Ludvig Karsten (1876-1926)
Olje på tre, 60 x 80 cm, privateie.

Tysk titel: Zwei Damen am Tisch

Sist observert i 2005 hos Auktionshaus Aldag, Buxtehude, Niedersachsen nær Hamburg, sluttpris ikke tilgjengelig.

Ludvig Karsten fullførte aldri noen formell akademisk utdannelse, men han hadde utstrakt kontakt med andre norske kunstnere som Halfdan Egedius, Harald Sohlberg og ikke minst Edvard Munch, og en god del kortere studieopphold i både München, Firenze og Paris, blant annet hos Henri Matisse. Man kan saktens spore påvirkninger fra andre kunstnere, men han fant fram til en dypt personlig stil, i slekt med ekspresjonismen, med dristig fargebruk og en stundom ytterst voldsom teknikk. Dagens bilde ser nesten ut til å være malt i fullt raseri, med brutal penselføring og sterk forenkling av motivet.

ANNONSE