Nyt

Vi har hørt om den muslimske minoritet i Myanmar, rohingya, som ikke anerkendes af myndighederne og behandles dårligt. De har været fremstillet som forsvarsløse ofre. Men fredag gennemførte Rohingyaernes befrielsesfront et blodigt angreb på politi og militær. Myanmar har fået et islamisk angreb på nakken.

Muslim militants in Myanmar staged a coordinated attack on 30 police posts and an army base in Rakhine state on Friday, and at least 59 of the insurgents and 12 members of the security forces were killed, the army and government said.

The Arakan Rohingya Salvation Army (ARSA), a group previously known as Harakah al-Yaqin, which instigated the October attacks, claimed responsibility for the early morning offensive, and warned of more.

Navnet Salvation Army tyder på en islamisk bevægelse. Det er ikke ironisk ment. Salvation var også et af navnene på FIS i Algeriet i begyndelsen af 1990´erne.

International presse har været optaget af rohingyaernes skæbne og Aung San Suu Kyi har fået mange kritiske spørgsmål. Nu bliver det lidt lettere at besvare spørgsmålene efter at rohingyaerne har erklæret myndighederne krig.

Ifølge Reuters var der et tilsvarende angreb i oktober sidste år, men det har været dårligt kommunikeret. Opmærksomheden er hellere blevet rettet mod det militær, som slog hårdt tilbage.

Fredagens angreb bar præg af at være meget bedre organiseret.

They worry that the attacks – much larger and better organized than those in October – will spark an even more aggressive army response and trigger communal clashes between Muslims and Buddhist ethnic Rakhines.

A news team affiliated with the office of national leader, Aung San Suu Kyi, said that one soldier, one immigration officer, 10 policemen and 59 insurgents had been killed in the fighting.

Myanmar har noget så sjældent som militante buddhister, som har stået i spidsen for angreb på rohingyaerne.

Det er fra før et væbnet muslimsk oprør i det sydlige Thailand.

http://www.reuters.com/article/us-myanmar-rohingya-idUSKCN1B507K

ANNONSE