Nyt

Billedet: Those were the days: Angela Merkel tager selfies med migranter. Nu siger EU-domstolen at man ikke kan krydse landgrænser gennem hele Europa for at komme derhen, hvor man helst vil. 

EU-domstolen afsagde onsdag en skelsættende dom: Asylsøgere som rejser videre igennem Europa skal vende tilbage og have sin sag behandlet i det første modtagelsesland. Dermed knæsettes Dublin-konventionens bestemmelser.

Det er en lige højre til Angela Merkel, som i sommeren 2015 euforisk sagde, at Dublinkonventionen var tilsidesat.

The ruling amounted to an effective rejection of Angela Merkel’s controversial “open-door” refugee policy, which saw more than one million asylum-seekers flood into Germany.

The court ruled that the EU’s Dublin regulations, under which refugees must seek asylum in the first member state they enter, still apply despite the unprecedented influx of 2015. (…)

The Jafari sisters, Khadija and Zainab, entered the EU through Croatia after fleeing Afghanistan with their children. At the time, Mrs Merkel had opened Germany’s borders to migrants and Austria was operating a similar policy.

Croatia allowed the sisters and their children to cross its territory in order to reach one of the two countries.

Kvinderne søgte asyl i Østrig, som sendte dem tilbage til Kroatien. En syrer blev sendte tilbage fra Slovenien til Kroatien. Begge mente, at de havde ret til at blive. Men EU-domstolen kom altså frem til, at deres ansøgninger skal behandles i Kroatien.

Landene i Centraleuropa er lettede, men bekymringen vokser i grænselande som Italien og Grækenland. De føler, de sidder tilbage med sorteper – uden hjælp fra de andre EU-lande. Asyl er blevet every man for himself. Det er kun et spørgsmål om tid, før systemet bryder sammen.

ANNONSE

 

http://www.telegraph.co.uk/news/2017/07/26/eu-court-rejects-open-door-policy-upholds-right-member-states/

ANNONSE