Kunstbilde

Ukjent fotograf, muligens fra den britiske mandatperioden 1920-1948.

I bildet er det lett å finne Tempelhøyden og Klippemoskéen, og til høyre for den, nedenfor og hitenfor trærne ligger Kotel, også kjent som Vestmuren eller Klagemuren i skygge. Like under Kotel ser vi det marokkanske kvarter, som ble fjernet fullstendig i 1967. I nedre del av bildet finner vi det jødiske kvarter. De to store kuplene er Hurva– og Tiferet Yisrael-synagogene, som under krigen i 1948 ble ødelagt av den britisk-trente, britisk-utstyrte og britisk-ledede Arabiske legion. En snaut sytti år gammel artikkel fra The Spectator er ytterst interessant i denne forbindelse,

Våpenhvileavtalen med Jordan, undertegnet i 1949, forutsatte at jøder skulle ha adgang til Vestmuren. Men israelske jøder ble allikevel utestengt. Det skulle vare til den 7. juni 1967.

Ernest Blochs Suite hébraique (1919) for bratsj og orkester, Tabea Zimmermann er solist med Deutsches Symphonie-Orchester Berlin under ledelse av Steven Sloane.

ANNONSE