Hovederne på bloggen

“Vesten har på flere måder et direkte ansvar for borgerkrigen i Syrien. Med militære trusler fulgt op med krige i både Irak og Libyen, har Vesten uafviseligt været med til at svække Assads regime. En militær indgriben i Syrien har ligget som et sandsynligt udfald i flere år, og naturligvis har det svækket Assad og givet oprørerne blod på tanden. Læg dertil kaosset i nabostaten Irak, som interventionisterne ikke kan undslippe sig ansvaret for, og vi har de afgørende grunde til, at et oprør overhovedet har været muligt. Uden destabiliseringen havde Al-Qaeda og de mange udbrydere aldrig vundet fodfæste, men ville være banket brutalt ned.”

Vesten foretog en fatal fejllæsning af “Det arabiske forår”, der så langt fra havde demokratiseringsprojekter som mål, men som i stedet – og helt forventeligt – er endt i blodige borgerkrige mellem forskellige islamiske grupperinger og fraktioner.

Vi skulle aldrig have blandet os og fjernet de diktatorer, som før 2011 trods alt sikrede en hvis stabilitet i regionen, og vi bør se Assad i det lys frem for som en ond diktator, der skal fjernes for at bringe fred og demokrati til Syrien. Det er nemlig et sært kulturimperialistisk fatamorgana.

ANNONSE

Læs Rune Selsings indlæg her:

 

http://jyllands-posten.dk/debat/blogs/runeselsing/ECE9233284/assad-er-saa-langt-at-foretraekke/

ANNONSE