Nyt

Det beste forsvar mot terror er sandheden. Det er mangel på mot til at konfrontere virkelighed som gør at vestlige demokratier ligger dårlig an.

Hvis man stiller David Camerons tafatte klicheer om Brussel-angrebene op mot britisk politis arrestation av en vanlig borger, som tvitret svaret fra en muslimsk kvinne om Brussel og kalte det unnvigende, må man konkludere med at Storbritannia ligger svært dårlig an. Med en slik politisk leder og et slikt politi er Storbritannia nærmest forsvarsløst.

Camerons første reaktion på Brussel var ordene “savage” og “appalling”. Det er slik overklassen taler når den skal forsøge at tage avstand fra virkeligheden på en måte som virker anstendig. Men det er lite som er anstendig ved terroren. Ordene er kontraproduktive.

Inn treder en øyensynlig vanlig borger ved navn Matthew Doyle. Han har forgått seg ved å stille et spørsmål til en muslimsk kvinne, i den tro at han ville få et fornuftig svar. Dernest har han trodd at han levde i et fritt land og kunne publisere hennes svar på twitter.

ANNONSE

Han fikk ikke moralpolitiet på døren, men det virkelige politiet. Og vil bli stilt for retten. Dette er ikke hentet fra John Cleese-show. Det er ikke Monty Python. Det er bloody reality.

A man is facing a social media race-hate charge after a message was posted on his Twitter profile about confronting a Muslim woman over the Brussels terror attacks.

Matthew Doyle, 46, from South Croydon, will appear at Camberwell Green Magistrates Court on Saturday.

He was arrested on Wednesday and charged on Friday with publishing or distributing written material which is threatening, abusive or insulting, likely or intended to stir up racial hatred.

Matthew P DoyleMatthew P Doyle.   Photo: Matthew Doyle/Facebook

Scotland Yard said he was charged after an investigation by officers at Croydon Police Community Safety Unit.

Man charged over Brussels tweet

ANNONSE