Kort

God borgerlig kommentar af Anders Burlund, næstformand for LA Ungdom i Berlingske – Velfærd, ansvarsløshed og forkælede unge.

“Længe har venstrefløjen begrædt velfærdsstatens afmontering. I virkeligheden er det dog gået den anden vej for velfærdsstaten. Den har langsomt, men sikkert fremmet en ansvarsløshed hos borgerne. … sandheden er, at vi alle er opvokset i en altomfavnende stat, der i stort set alle aspekter af vores liv har afmonteret det personlige ansvar.

… Faktisk har min generation kun lært én ting, og det er, at der ikke er en konsekvens af vores handlinger. … Det er sundt at stille krav. Ikke blot til sig selv, men også til samfundet . Men den mulighed har velfærdsstaten frataget min generation. For når man sænker barren, bliver det nemmere at hoppe over. … Velfærdsstaten har afmonteret det personlige ansvar i takt med at ydelserne er blevet flere og mere generøse.

I Danmark har vi set eksempler på at det er muligt at gå 15 år uden tilknytning til arbejdsmarkedet. Nogle mennesker vil i kroner og øre tabe penge på at tage et arbejde. Ville du sige farvel til friplads og boligstøtte og takke ja til en indkomststigning på tre kroner i timen, udgifter til transport og fravær fra dine børn? Ansvaret for eget liv er fuldstændig væk, når det er muligt at leve for andres penge gennem hele livet. Sådan burdet det ikke være, men sådan er det blevet i Danmark.”

ANNONSE

Ét svar til “Anders Burlund (LAU): Min generation har kun lært, at ‘der ikke er en konsekvens af vores handlinger’”

  1. Jern Henrik siger:

    100 % enig.

    Og nu argumenterer Mette Frederiksen gudhjælpemig for at få antallet af migranter under kontrol, ikke for at bevare nationen, men for at bevare velfærden…