Nyt

En gruppe keffiyah-maskerte ungdommer dukket opp foran Bataclan-teatret i 2008 og avlerte en trussel: Hvis ikke en tilstelning til inntekt for Israel ble innstilt, ville ungdommene komme tilbake, og da ville det ikke være for å snakke.

Lederen for gruppen virker svært truende og snakker om Israel som islamfiendtlig og rasistisk. Dette er syv år siden. Allerede den gang var altså Bataclan i søkelyset pga jødisk tilknytning. At teatret har jødiske eiere kan ikke ha unngått deres oppmerksomhet.

Man undres over hvordan angrepet vil påvirke jødisk-eid business i Europa for fremtiden. Vil en arrangør tørre å leie et konsertlokale som er kjent for å være eid av jøder som er Israel-vennlige i fremtiden?
Nazistene lyktes å skremme jødiske eiere til å selge, lenge før Holocaust begynte, ved å vise dem at deres fremtidsutsikter var dystre. De burde benytte anledningen og selge mens det ennå var tid og forretningen var noe verdt.

ANNONSE

Man kan se for seg en lignende ringvirkning etter Bataclan. Hvem tør å leie ut til virksomhet som det fremgår er eid av jøder. Hvilke jøder i business tør å fremstå som åpent Israel-støttende? Slik spres frykt. Jøder blir redde og ikke-jøder blir redde for å ha noe med dem å gjøre.

Dette er hatkriminalitet på høyt nivå, men kommer samfunnene til å gjøre noe med det eller late som ingenting? En måte å reagere på ville være at offentlig virksomhet gikk foran med et godt eksempel og gjorde et poeng av å vise at staten ikke lar seg intimidere.

paris.bataclan.gang

Bystanders outside the club watch on in concern as the same man goes on a three-minute rant about their anger over the venue hosting “galas to raise fund for the Israeli army” adding “and we can’t continue to accept that”.
It is understood that the Bataclan hosted an annual fundraising gala of the French Jewish Migdal, a non-profit group for the Israeli border police, between 2006 and 2009.

Skal vi tippe at en galla-forestilling til inntekt for israelsk grensepoliti også ville utøst demonstrasjoner i Oslo, at et slikt arrangement aldri ville funnet sted i Oslo-avtalens hjemland? Medier, politikere og aktivister ville sørget for å sette en stopper for det.

Men hvilke konklusjoner skal vi trekke av det?

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/france/11999860/Paris-attacks-Militant-gang-warns-of-attack-on-Bataclan-in-chilling-video-from-2008.html

ANNONSE