PAGE PICTURE

lego indsamling
Bagagerummet i denne ældre Porsche skal fungere som opsamlingsstation for Lego-klodser, der skal bruges til at skabe en skulptur, der forestiller den kinesiske kunstner Ai Weiwei. (Foto: Artpusher) 

Kunsthal Charlottenborg indsamler i øjeblikket Lego-klodser til den kinesiske kunstner og dissident Ai Weiwei, der er blevet nægtet at købe et større parti klodser af Lego. Lego ønsker angiveligt ikke at blive associeret med Ai Weiwei’s ofte politiske og regimekritiske kunst. Indsamlingen af Lego-klodser foregår gennem soltaget på en ældre BMW, der er parkeret i Charlottenborgs gård. Den mulighed har ganske få af Ai Weiwei’s støtter benyttet sig af. Mens indsamlingen af klodser har været minimal, har projektets gennemslagskraft i pressen været massiv. Indsamlingen har været omtalt i de fleste større medier.

Nu melder en ny kunstner sig på banen med et indsamlingsprojekt. Det er kunstneren Artpusher aka Søren Vilhelm, der også ønsker at indsamle Lego-klodser. Denne gang med det formål at bygge en skulptur i Lego, der forestiller Ai Weiwei. Søren Vilhelm har derfor skrevet et brev til Charlottenborgs direktør Michael Thouber, hvor han beder om lov til at parkere sin Porsche i Charlottenborgs gård, så interesserede kan donere Lego-klodser til skulpturen ved at smide dem i bilens bagagerum.

Artpusher’s brev lyder i sin helhed:

“Kære Michael Thouber.

Det er med stor spænding, at jeg har fulgt dit fine projekt mht. indsamling af Lego klodser til den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

Jeg er også selv en fattig kunstner med få midler. Derfor vil jeg gerne ansøge om muligheden for at kunne opsætte et passende køretøj på jeres areal til indsamling af Lego klodser. Klodserne skal bruges til en kommende skulptur af den kinesiske kunstner Ai Weiwei.

ANNONSE

Dette ville være en stor hjælp, idet jeg desværre ikke har finansiel mulighed for at erhverve disse Lego kloder for egne midler.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen

Søren Vilhelm
Aka Artpusher”

ANNONSE