Nyt

Israel forbereder sig på et opgør med Hizbollah. Antallet af reservister kan nu øges med 50.000, hvilket efterlader 350.000 til rådighed for hæren. Den iranske udenrigsminister var for nylig i Beirut og sagde nej til den amerikanske våbenhvileplan.

Det kan tolkes, som om Iran ønsker et opgør med Israel. Israelerne er naturligvis klar over dette og tager deres forholdsregler.

I en erklæring ved den libanesiske grænse i morges, advarede premierminister Benjamin Netanyahu om, at Israel er »forberedt på en ekstremt kraftfuld aktion i nord«. I går sagde IDF’s stabschef, generalløjtnant Herzi Halevi, at Israel er tæt på at træffe en beslutning om Hizbollahs daglige angreb, på det nordlige Israel, midt under Gaza-krigen.

Store brande brød ud i det nordlige Israel tidligere på ugen, hvoraf nogle blev udløst af Hizbollahs raket- og droneangreb, hvilket førte til krav om militær handling fra nogle medlemmer af koalitionen og skabte bekymring for, at Israel snart kan blive involveret i landoperationer på to fronter.

Midt under krigen i Gazastriben indkaldte IDF i alt 287.000 reservister, hvoraf mange allerede er blevet fritaget for tjeneste indtil videre. Det er den største indkaldelse af reservister i Israels historie (timesofisrael.com)

Gennem otte måneders krig er IDF blevet kamphærdede. De har stor selvtillid.

 

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

ANNONSE