Nyt

Nigel Farage har bekræftet, at han vil stille op til valget som parlamentsmedlem og overtage posten som leder af Reform UK.

Farage sagde, at han vil stille op i Clacton, Essex, og at han formelt vil lancere sit kandidatur i valgkredsen, ifølge The Telegraph.

Tidligere i valgkampen sagde Farage, at han ikke ville stille op til valget, men han tweetede, at han ville komme med en »presserende meddelelse om parlamentsvalget«.

“Jeg har skiftet mening. Jeg stiller op,« sagde Farage til pressen mandag, da han meddelte, at han stiller op til valget til den nye nationalforsamling den 4. juli (NTB-Reuters)

Farage vil også overtage posten som partileder for Reform UK.

På en pressekonference i London sagde Richard Tice, den tidligere leder af Reform UK, at han havde »inviteret« Farage til at blive partileder.

Da Farage meddelte, at han stillede op som parlamentsmedlem, sagde han, at »millioner af mennesker« ville føle sig svigtet, hvis han ikke »førte an fra fronten«.

60-årige Farage, som i sin tid også stod i spidsen for uafhængighedspartiet UKIP, var blandt frontfigurerne i den kamp, der førte til, at Storbritannien forlod EU.

I november 2020 relancerede Farage sit Brexit-parti under navnet Reform UK for at kæmpe mod nedlukningen af coronavirus. Året efter trådte han tilbage som leder af partiet og erklærede sin permanente tilbagetrækning fra partipolitik.

I talen sagde Farage blandt andet:

– Vi ved, at skatterne vil forblive høje. Vi ved, at masseindvandringen vil fortsætte, uanset hvilket parti der vinder magten.

– Vi ved, at folk vil blive fattigere. Vi ved også, at kriminaliteten eller frygten for kriminalitet vil blive værre.

– Vi klarer os bedre end vores tidligere partnere i EU, men vi er langt bagud i forhold til USA og mange andre dele af verden. Vi er i social tilbagegang, og vi er faktisk i en slags moralsk tilbagegang. Vi har glemt, hvem vi er som land.

I en meningsmåling foretaget af More in Common dagen efter, at premierminister Rishi Sunak havde udskrevet nyvalg i maj, fik Reform UK 10 procents opbakning. Sunaks Tory-parti fik 27 procent, mens Labour fik 44 procent i målingen.

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

ANNONSE