Kopierede/fra hoften

Bla-bla-organisationens generalsekretær, Antonio Guterres, udtalte i går, at medlemmerne ikke må gribe til militær gengældelse mod hinanden. De skal derimod udvise ”maksimal tilbageholdenhed” – i dette tilfælde mod Iran.

Med andre ord: Når mullaherne affyrer 170 droner, mere end 30 krydsermissiler og mindst 120 ballistiske missiler mod Israel, skal Israel ifølge FN’s pagt undlade at slå igen og i stedet sidde musestille og afvente Irans nye angreb.

Guterres kunne have sagt, at intet land uprovokeret må overfalde et andet, som Iran og dets lejehære har gjort mod Israel i årtier. Men da han er kransekagefigur for et sammenrend af diktatur- og slyngelstater, kan han naturligvis ikke sige, at Israel har en indlysende ret og pligt til at ødelægge den stat, der har prøvet at eliminere Israel.

Han ved også, at jøder ikke er særligt populære – og ikke har været det, siden romerne fordrev dem fra det land, der indtil år 70 hed Judæa, men som de omdøbte til Palæstina. Og han må naturligvis holde sig gode venner med de andre banditter.

ANNONSE

Helt i FN’s ånd opfordrede Guterres til en øjeblikkelig ”humanitær” våbenhvile i Gaza efter opskriften: Først har Gaza gennem årtier overdænget Israel med raketter og senest myrdet 1200 israelere, og dernæst skal Gazas blodtørstige beboere have et pusterum, så de i fred og ro kan forberede nye heltegerninger.

I Israel nyder FN af indlysende grunde ikke ringeste prestige eller troværdighed, og hvis landet skulle have fulgt organisationens talrige resolutioner, ville jøderne for længst være blevet fordrevet eller ombragt.

Desværre tror vi i Danmark stadig, at FN står for noget godt – humanisme, fred, næstekærlighed og den slags, mens sandheden er, at denne forsamling af slyngler og diktatorer i praksis dækker over de mest oprørende overtrædelser af elementære menneskerettigheder.

Vi burde melde os ud for ikke at blive tilsmudset af ondskaben.

 

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag