Kopierede/fra hoften

Dronen, der søndag dræbte tre amerikanere og sårede 22 i Jordan, kom fra Iran. Biden bliver nødt til at svare, men han skal træde varsomt. I begyndelsen af ​​januar udkom en rapport, der sagde, at Iran er en uge fra at få et atomvåben, hvis ordren om at producere et sådant bliver givet.

Det kan vi takke Obama, Demokraterne og deres venner for. En af mændene bag atomaftalen med Iran, Robert Malley, er blevet suspenderet fra Udenrigsministeriet og frataget sin sikkerhedsgodkendelse.

Rebekah Koefler siger, at Iran står på tærsklen til at blive en atommagt, og siden Obama tiltrådte embedet har der ikke været vilje til at forhindre det.

Nu opfører Iran sig, som om det allerede er en atommagt, mens Biden har en holdning til krig, der øger chancen for, at den bryder ud.

Biden gentager og gentager, at han ikke søger krig med Iran. Han vil reagere forholdsmæssigt. Men dette er et ord, der ikke findes i iranernes ordforråd.

Et nøgleprincip i den vestlige opfattelse af krigsførelse, proportionalitet, er kulturelt fremmed for iranere. Følgelig fortolker de Bidens målte reaktion som et tegn på svaghed og samtykke til aggression.

Verden lader sig distrahere af krigen i Gaza og indser ikke, at magtbalancen i Mellemøsten har ændret sig.

For det andet er Irans aggression næsten helt sikkert understøttet af den voksende tillid, som den nært forestående nukleare afskrækkelse giver. I begyndelsen af ​​januar, udsendte atomekspert David Albright, der tjente som våbeninspektør for FN i Irak, en chokerende ny rapport, der vurderede, at Iran har brug for så lidt som en uge til at konstruere sit første atomvåben, når først ledelse giver ordre til at gøre det. Ifølge Albright har Iran nok uran af våbenkvalitet til at bygge seks våben på en måned og 12 våben på fem måneder.

Demokraternes og Pentagons strategi med baser over hele Mellemøsten giver nu backlash. De 2.500 amerikanske soldater i Irak og 900 i Syrien er siddende ænder for Iran, som har en betydelig missilkapacitet, også takket være Obama.

Iran har den største og mest forskelligartede missilstyrke i Mellemøsten, ifølge 2019-vurderingen fra Defense Intelligence Agency (DIA) med titlen “Iran Military Power: Ensuring Regime Survival and Securing Regional Dominance.” Designet til at “overvælde amerikanske styrker og vores partnere i regionen,” Teherans “væsentlige” arsenal omfatter nær-, kort- og mellemdistance ballistiske missiler, der kan ramme mål i hele regionen så langt som 2.000 kilometer fra Irans grænser, så langt som Israel og det sydøstlige Europa.

Den 20. januar opsendte Iran en Saroya-satellit for at perfektionere og forbedre dens løftekapacitet og præcision. Sådan teknologi er nødvendig for at indsætte interkontinentale missiler, der gør det muligt at nå USA.

ANNONSE

Rebekah Kofler siger, at verden er på randen. Hvis du vil stoppe Iran, skal det ske nu. Ellers vil risikoen for storkrig være overhængende. Iran har indgået et strategisk partnerskab med Rusland, som har teknologien til interkontinentale missiler.

Hvis Iran udvikler en booster, der er i stand til ICBM-intervaller, kan den nå det kontinentale USA, hvis den er konfigureret til det formål, advarede DIA. Det faktum, at Iran uddyber båndene, herunder inden for “området for militær-teknisk samarbejde”, med Rusland, som er verdens førende inden for rumopsendelse og nuklear knowhow, gør Teherans fremskridt i ICBM-udviklingen endnu mere alarmerende.

Men tør Biden handle?

 

https://www.foxnews.com/opinion/biden-running-out-time-taming-iran-failure-could-prove-catastrophic

 

 

 

 

ANNONSE

Mest læst