Tavle

Den ukrainske sikkerhedstjeneste SBU oplyser, at den har afsløret korruption til en værdi af tæt på 272 millioner dkr relateret til indkøb af granater.

Myndighederne i Kiev har længe sagt, at de forsøger at bekæmpe korruption i Ukraine. Nu har SBU afsløret endnu en massiv korruptionsskandale, rapporterer NTB-Reuters.

SBU’s undersøgelse har “afsløret embedsmænd fra Forsvarsministeriet og ledere af våbenleverandøren Lviv Arsenal, som stjal tæt på 1,5 milliarder hryvnias under indkøb af granater”.

Beløbet svarer til knap 272 millioner danske kroner.

– Ifølge undersøgelsen er tidligere og nuværende højtstående embedsmænd i Forsvarsministeriet og ledere af tilknyttede virksomheder involveret i korruptionen, lyder SBU’s udtalelse.

NTB skriver, at det drejer sig om indkøb af 100.000 granater, formentlig 155 mm artillerigranater, da der er tale om en ammunitionstype, der har været meget brugt i den verserende krig. Nammo i Raufoss er blandt dem, der producerer denne vigtige ammunition.

Pengene er efter sigende strømmet til, men ingen artillerigranater er angiveligt blevet leveret til fronten, hvor ukrainske soldater kæmper og dør for at beskytte deres land mod russiske invasionsstyrker i en krig, der snart går ind i sit tredje år.

Oplysningerne fra SBU er bekræftet af det ukrainske forsvarsministerium. Sagen kan få konsekvenser for Kievs indsats for at bekæmpe korruption, da korruption er et af de store spørgsmål, der skal løses, før Ukraine kan få mulighed for at blive EU-medlem.

Samtidig fortsætter russerne deres angreb. Lørdag aften blev områder i de nordlige, centrale og sydlige dele af Ukraine udsat for drone- og raketangreb.

– Fjendtlige droner har angrebet det regionale center, sagde Zaporizhzhya-regionens militærguvernør Yuri Malashko i Telegram-meddelelsestjenesten sent lørdag aften.

I byen Krementschuk i centrum af landet ramte russiske raketter et industrianlæg, som blev sat i brand. Kharkiv-regionen blev også angrebet.

Lviv Arsenal, udpeget af SBU til at være korrupte, ligger langt fra frontlinjen, tæt på grænsen til Polen.

Køb “Dumhedens anatomi” af Olavus Norvegicus! Køb e-bogen her.

ANNONSE