Tavle

Fetterman trodser demokraternes snæversynede politik og genkender ikke mange af sine partifæller. Hans standhaftige støtte til Israel og strengere grænsekontrol har gjort den yderste venstrefløj vrede og glædet mange konservative.

John Fetterman har været let at kritisere, og vores stemmer blev endnu mere kritiske, efter at han vandt den vigtige svingstat Pennsylvania ved midtvejsvalget i 2020.

Han slog republikaneren Mehmet Oz, og vi kunne ikke forstå, at en mand, der havde brug for en maskine til at kommunikere, og som troppede op i Senatet i en hættetrøje, shorts og gamle sneakers – kunne bidrage med noget positivt i Washington DC.

Før valget overlevede den 53-årige Fetterman et slagtilfælde og kæmpede med eftervirkningerne. I februar sidste år blev han indlagt på hospitalet og behandlet for klinisk depression, som han har kæmpet med hele sit liv. Efter seks ugers behandling var han tilbage på arbejde.

ANNONSE

I de seneste måneder har Fetterman vakt opmærksomhed, da han har udtalt sig om ophedede spørgsmål og trodset sit eget partis snæversynede politik. Det har gjort den yderste venstrefløj vrede og glædet mange konservative.

Nogen vil si at senatoren har vendt 180 grader i partiet, og nu repræsenterer det Demokraterne plejede at være, før de radikale tog over.

De to vigtige spørgsmål, der har fået den progressive politiker til at tænke andre tanker, er Israel og migrantkrisen.

I et interview med Jon Levine fra New York Post sagde Fetterman, at han ikke genkender sine partifæller. De har forladt ham.

Nu føler han i stigende grad, at progressive har bevæget sig i en retning, han ikke er enig i, og han føler sig mere tryg ved bare at være demokrat.

For mindre end fire år siden var Fetterman stor fan af Bernie Sanders og en ægte blå progressiv. Han var stolt over at støtte Sanders under primærvalget i 2016 mod Hillary Clinton.

Men tingene ændrede sig, da han kom til Washington DC i 2022. Først var der defund the police-bevægelsen. Så kom migrantkrisen og hans partifællers manglende evne til at håndtere den.

Han gik imod sit parti og sagde, at vi har en krise ved vores grænse, og det kan ikke være kontroversielt, at vi skal have en sikker grænse.

Fetterman citerede alarmerende tal, der viser, at mere end 300.000 migranter krydsede den sydlige grænse i december. Det er mere end befolkningen i Pittsburgh, Pennsylvanias næststørste by:

– That’s larger than the population of Pittsburgh. . . .That’s [Pennsylvania’s] second largest city — and that’s one month,” he said.

For en måned siden forsøgte lovgivere i Senatet at indgå en aftale på grænsen, og så sagde John Fetterman, at det ikke er fremmedhad at have en samtale om grænsesikkerhed:

– John Fetterman: It’s not xenophobic to have a conversation about border security.

Israel ligger hans hjerte nært

Fetterman er ikke jøde, men Israel ligger ham nært, skriver Levine videre. Han var chokeret over, at visse progressive, herunder de radikale medlemmer af The Squad, omfavnede hadefulde ytringer mod Israel efter terrorangrebet den 7. oktober.

Fetterman hentydede til Rashida Tablid, der blev kritiseret af Repræsentanternes Hus for at bruge slogans, der opfordrede til folkedrab på jøder.

Han vil aldrig omgås nogen, der bruger sloganet “fra floden til havet” og som lader som om, det betyder noget andet, end det gør:

– Efter okt. 7, da “visse kvarterer” af progressive omfavnede hadets sprog, inklusive det yderste venstrefløjs “Squad”, som han tidligere har kritiseret, blev terningen kastet.

– For eksempel ‘Fra floden til havet’ eller lade som om, at det ikke lige var det, det betyder. . . Jeg ville aldrig være en del af det, sagde Fetterman og hentydede til Squad Rep. Rashida Tlaib, som blev censureret af Repræsentanternes Hus for sin påkaldelse af sloganet, der opfordrer til folkedrab på jøder.

– After Oct. 7, when “certain quarters” of progressives embraced the language of hate, including the far-left “Squad,” whom he has criticized in the past, the die was cast.

– For example, ‘From from the river to the sea’ or pretending that that wasn’t exactly what it means . . . I would never be a part of that, Fetterman said, alluding to Squad Rep. Rashida Tlaib, who was censured by the House of Representatives for her invocation of the slogan calling for the genocide of Jews.

Fetterman bliver mindet om krigen i Israel hver dag, skriver Levine. Billeder af israelske og amerikanske gidsler taget til fange af Hamas pryder det indre af hans kontor. En anden væg er dedikeret til dem, der er blevet løsladt:

– At tænke over det gør mig følelsesladet. Hvad hvis det var mine børn? Hvad hvis det var min kone? Hvor kommer den slags ondskab fra? Jeg ved ikke, hvor den næste bund er. . . sådanne grusomheder må aldrig få lov til at overleve og bestå. Det skal destrueres.

– I get emotional thinking about it. What if that was my children? What if that was my wife?, he told The Post. Where does that kind of evil come from? I don’t know where the next bottom is . . . those kinds of atrocities must never be allowed to survive and endure. It has to be destroyed.

Fettermans faste støtte til Israels krigsmålsætning – at fuldstændig eliminere Hamas – har sendt partiets venstrefløj i vanvid.

Da 300.000 mennesker samledes på National Mall i Washington, DC, til støtte for den jødiske stat, var han der draperet i landets flag.

Under en pro-palæstinensisk demonstration foran Kongressen gjorde han jødehaderne vrede ved at vifte med det blå og hvide flag.

Fettermans politik har vakt opmærksomhed blandt konservative. Donald Trump Jr. delte for ikke længe siden en video fra End Wokeness, hvor han spurgte, hvordan det er muligt, at John Fetterman i de seneste måneder er blevet mere uafhængig end halvdelen af ​​senatets republikanere.

I videoen taler Fetterman om folkedrab og fordømmer Sydafrika, som har klaget over Israel til FN-domstolen.

Levine skriver endelig, at på trods af Fettermans alvorlige helbredsproblemer – inklusive et næsten dødeligt slagtilfælde og behandling af depression – er hans tale blevet væsentligt forbedret. Og han insisterede på, at hans helbredsproblemer ikke vil påvirke hans evne til at tjene.

Køb “How the Authority bluffed us” af Robert Malone her!”

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag