Kommentar

Vebjørn Selbekks blik siger det hele. Han tvinges i knæ af udenrigsminister Jonas Gahr Støre og sine egne redaktører. Deres nerver svigtede. Den, der modtager undskyldningen fra en norsk redaktør for at have brugt pressefriheden og trykt Jyllands-Postens karikatur, er lederen af ​​Islamisk Råd i Norge, Mohamed Hamdan. Hans bror Osama er Hamas’ talsmand i Libanon og den, der i dag lover endnu mere af den 7. oktober.

Selbekk undskylder for at have krænket muslimers følelser.

Gahr Støre havde kritiseret Selbekk og sidestillet trykningen af ​​karikaturerne med dem, der nedbrændte den norske ambassade i Damaskus. “Ekstremister på begge sider”. Selbekk blev dermed sat i en umulig position. Optøjerne var hans skyld! Der var ikke andet at gøre end at kravle til korset, nej, undskyld, til moskeen.

Seancen, hvor Selbekk undskylder, havde betydning langt ud over situationen dengang. Det markerede, at en norsk redaktør gennem udenrigsministerens indgriben gik tilbage på udgivelsesretten. Det markerede en indskrænkning af pressefriheden på islamiske præmisser.

ANNONSE

Men den 3. februar havde der været møde og pressemøde med Støre og Islamisk Råd i Norge om faksimilerne i Magasinet.

Der er ingen tvivl om, hvem der udløser skud her. Støre ser underdanigt, nærmest beundrende på Hamdan. Han repræsenterer den islamiske verden. Den norske regering kunne have ignoreret protesterne ledet af danske imamer, der tog til Mellemøsten med falske karikaturer af Muhammed med en grisesnæve. De ville heller aldrig have kunnet finde sted, uden at Assad-regeringen gav grønt lys, hvilket Støre åbenbart vidste. Men det passede ham at smide Selbekk under bussen og dermed samle goodwill i Mellemøsten.

Støre vidste godt, at Hamas havde vundet valget i Gaza, og at Mohameds bror var talsmand for Hamas i Libanon. Osama er steget i graderne mange hak efter det.

Aftenposten interviewede ham,

Lederen af ​​Islams Råd i Norge sagde offentligt, at Selbekk nu var under islams beskyttelse. En utrolig udtalelse, der viser, at islamisterne er fuldt ud klar over, at de udøver deres egen suverænitet på norsk jord. Det bør ikke være andre end de norske myndigheder, der gør dette. Men Støre og Bjarne Håkon Hanssen lod det passere, da de 11. februar 2006 faldt på knæ.

Hamdan – her og der – hvem snakker med hvem?

 

 

Seancen var som taget ud af feudaltiden, hvor den, der stod lavere end feudalherren, faldt på knæ og lovede troskab til gengæld for beskyttelse. For virkelig at vise, at han var underdanig, tog domprosten i Oslo Dag Otto Hauge til Mellemøsten for at få tilgivelse fra den åndelige leder af Det Islamiske Broderskab, Hamas’ moderorganisation: Yusuf Qaradawi.

Det var som noget ud af en mafiafilm.

Hvor der skal knæles, er Den norske kirke altid med.

Overskriften kunne være: De fik deres vilje. Islamisterne behøvede kun at puste i deres overskæg, og så faldt de norske politikere og biskopper overende. Hvad må islamisterne ikke have tænkt: Dette land beder formelt om at blive erobret. Vi behøver kun at appellere til deres (indbildte) godhed.

Det er ikke særlig svært at se, hvem der har vundet.

Et år senere kunne Hamdan indkassere sejren.

Marginalisering og inklusion skal forstås som: Hvordan vil muslimerne få mere magt og hvordan kan nordmænd indgå i islam uden at bemærke det.

Hamdan smiler. Nordmænd er nemme at bedrage. De lader som om, de ikke forstår, hvad der foregår. Modparten smiler, fordi de ser, at Hanssen lader, som om han ikke forstår, at der spilles et spil, og Hanssen finder sig i det. Jo længere legen varer, jo mindre bliver nordmændene. De skrumper.

Når dekanen i Oslo, Olav Dag Hauge, gør bod hos Qaradawis, er Hamdan til stede.

Qaradawi ser ud til, at han næsten ikke kan tro, hvad han ser. Sakandar Madani griner. Han skal senere holde et foredrag på Oslo Met, hvor han hævder, at det var amerikanerne selv, der stod bag 9/11.

Se alle billederne der følger teksten i Document.no

Allerede i februar 2006 var Osama Hamdan klar over de muligheder, som valgsejren i Gaza gav dem. Mulighederne for at malke Norge som leder af donorlandsgruppen. Hamas var ikke korrupt som PLO.

Osama Hamdan mener, at Norge og andre lande, der yder bistand til det palæstinensiske selvstyre, må glæde sig over, at Hamas nu kommer til magten.

– Norge skal som leder af donorlandene være glade for, at Hamas ikke er involveret i korruption. Hamas vil bekæmpe korruption og vil bruge pengene fra donorlandene på den rigtige måde til at forbedre livet for palæstinenserne, lover Hamdan.

Det er 17 år siden, og Norge blev trukket dybere ind i den radikale islamismes omfavnelse.

For dem, der ville se, var det ikke svært at se, hvad pengene blev brugt til.

Det er syv år siden.

Den norske regering kan ikke sige, at de ikke vidste det. Det er de unge drenge, der stormede grænsen den 7. oktober. Støre ønskede ikke at kalde angrebene for terrorisme, og Udenrigsministeriet bad Slottet om ikke at kondolere Israel. Oslo Rådhus skulle ikke være oplyst med det israelske flag. Det er noget, du er tilbageholdende med at gøre. Det er simpelthen haram i det nye Norge.

Nu er vi alle Hamas.

 

 

Forudbestil “Hvordan myndighederne bluffede os” af Robert Malone her!”

ANNONSE

Mest læst