Kopierede/fra hoften

Efter 20 års ateisme meddelte hun i går, at hun er gået over til kristendommen som reaktion på truslerne mod den vestlige civilisation. Som hun forklarer i en artikel i UnHerd, tror hun ikke, at ateismen kan udruste os til at udkæmpe den civilisationskrig, som vi nu står i.
Ali, der er født i en islamisk familie i Somalia, og tidligere var tilhænger af Det Muslimske Broderskab, henviser til styrken i den fortælling, som islam kan tilbyde de muslimske masser, og hvis vi ikke kan tilbyde noget ligeså meningsfuldt, frygter hun, at den vestlige civilisation fortsat vil erodere.
Ifølge Ayaan Hirsi Ali ”har kristendommen det hele”, og hun tilføjer:
”Derfor betragter jeg mig ikke længere som muslimsk frafalden, men som en frafalden ateist. Jeg har selvfølgelig meget at lære om kristendommen. Jeg opdager lidt mere i kirken hver søndag. Men jeg har indset – på min lange vej gennem et vildnis af frygt og tvivl på mig selv – at der er en bedre måde at klare tilværelsens udfordringer, end hvad islam eller manglende tro kan tilbyde.”
ANNONSE