Doc-TV

Vi har en rekke organer hvor forutsetningen er lojalitet og pålitelighet. Men myndighetene har bestemt at utvelgelsen skal skje på andre kriterier. Etnisitet og seksuell identitet trumfer andre hensyn. Det er gått så langt at Erna etterlyste folk med hull i CV’en. Det er klart at det da blir umulig å sikkerhetsklarere folk og det er ikke bare i E-tjenestene at det trengs.

Alt som har med infrastruktur er sensitivt, men vi har ikke hørt noen etterlyse strengere sikkerhetssjekk. Historien om vaskehjelpen til den svenske statsministeren illustrerer hvor ille det står til.

I Danmark har politiet arrestert den tidligere sjefen for Forsvarets Etterretningstjeneste sammen med flere kolleger, for å ha lekket fortrolige opplysninger. Det kan virke som et hevntokt. Lars Johan Findsen ble avsatt da det kom frem at National Security Agency fikk lov å tappe internettkablene som går gjennom Amager. Men Danmark er helt avhengig av slike uformelle avtaler. Alle vet de eksisterer. Hvis Danmark ikke spiller med vil de bli parkert på et sidespor. Norge gjør det samme og utveksler informasjon. Det er klart amerikanerne sitter med overtaket. De har mest å tilby. Det er derfor galskap for et lite land som Danmark å stille krav og følge lovene til punkt og prikke.

Men det ville en tekniker at man skulle gjøre og han laget en ballade som endte med at Findsen måtte gå. Forsvarsministeren kommer nemlig selv fra ytre venstre og har dårlig kompetanse. Vi ser det samme med olje- og energiminister Persen: Begynte som kommunister og lærte å klatre, uten å erverve seg kompetanse. Det må gå galt.

ANNONSE

Videoen er klar til å sees via Odysee, der vi nå har en egen Podcast kanal! Lag en konto på Odysee her! – Odysee vil da gi oss poeng som hjelper oss å klatre i algoritmene! Følg oss på Rumble.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Manifest i en mørk tid