Kommentar

Dansk idræt har altid kæmpet for at kunne konkurrere med alle, overalt til alle tider. Politik for sig og sport for sig. Det har idrætten været bedre til end erhvervslivet, der ofte tages som gidsler af den politiske modebølge, der dikterer sanktioner mod udvalgte diktaturer og lader andre totalitære stater være i fred.

Danmark har således en stolt tradition for sportssamkvem med fascistiske stater, der undertrykker, torterer og myrder deres egne borgere. Vi deltog i den nazistiske olympiade i Berlin i 1936. Vi spillede fodboldlandskamp mod Hitler-Tyskland året efter i Breslau, hvor vi fik vielen Bank med 0-8. Vi spillede hele 10 landskampe mod det ligeledes fascistiske Sovjetunionen og tabte de 9, men til gengæld vandt den vigtigste i 1985 med 4-2. Vi deltog i olympiaden i Moskva i 1980, hvor en del lande ikke stillede op på grund af den sovjetiske invasion i Afghanistan tidligere samme år. Vi var også med til olympiaden i Beijing i 2008 under det kommunistiske diktaturs blodige faner.

Nu har den politiske venstrefløj herhjemme pludselig fået ondt i rumpetten over, at vi har kvalificeret os til VM i Qatar i 2022. Der henvises til, at Qatar er et hårdhændet diktatur, der har ladet flere tusinde arbejdere omkomme under slavelignende forhold i arbejdet med opførelsen af tribuner og fodboldanlæg. Det er alt sammen rigtigt nok, men hvor var de røde protester, da vi deltog i olympiaderne i Moskva og Beijing, når man nu vidste, at sovjetstyret myrdede 20 millioner af sine egne borgere og Mao-diktaturet hele 60 millioner? ( Kilde: Le Livre Noir du Communisme)

ANNONSE

Det er en klar skandale, at FIFA har tildelt Qatar VM i fodbold. Ikke fordi det er en diktaturstat, men fordi landet mangler enhver forudsætning for værtskabet. Der spilles knapt nok fodbold i den knaldhede ørkenstat, som ikke rummer hverken traditioner, faciliteter og kultur, der kunne danne en værdig ramme om VM-turneringen. De stenrige islamiske oliefyrster har simpelthen bestukket sig til det værtskab, de aldrig skulle have haft. Deri ligger skandalen. Ikke at Danmark med møje og besvær har kvalificeret sig med en samlet målscore på 27-0. Naturligvis skal vi af sted og forsvare nationens ære i håbet om, at vi kommer hjem med pokalen og den globale håneret de næste 4 år.

Enhedslisten og SF består ikke af demokratisk sindede kordrenge, men rummer mange nostalgiske stalinister, der drømmer om at feje vores frie, globale idrætskonkurrence ind under jerntæppet. SF har nu bedt om en idrætspolitisk høring i Folketinget. Det betyder på jævnt dansk en aktion, der skal føre til dansk afbud til VM i 2022.

Så farvel Qatar og goddag til solidaritetslandskampe med Venezuela, Cuba og Nordkorea. Der bliver noget at glæde sig til.

 

www.asgeraamund.dk

ANNONSE