Kopierede/fra hoften

Turtle island, Fiji

Måske kan nogen stadig huske, at klimaalarmister for nogle år siden prøvede at opskræmme verden med historier om, at øerne i Stillehavet snart ville stå under vand som følge af Jordens opvarmning. Det hører vi ikke længere så meget om, idet det viser sig, at de fleste af de lavtliggende øer vokser i størrelse – hvilket jo er mærkeligt, hvis vandet stiger. Det har dog ikke fået FN’s generalsekretær, marxisten António Guterres, til at indstille sin propaganda om ”de synkende øer”.

De skal nemlig bruges i kampagnen mod ”klimaforandringerne”, som helst ikke skulle gå i stå, da der står store politiske og økonomiske interesser på spil.

Indtil videre har stillehavsøerne med glæde bidraget til ”klimakampen”, fordi de kunne håbe på store kontantbetalinger fra FN’s Grønne Globale Klima-fond.

Men så kom virussen fra Wuhan, som gør det usandsynligt, at FN skulle have 100 milliarder US-dollars at hælde ud over Stillehavet.

For det andet, skriver det australske parlamentsmedlem Craig Kelly i Spectator Australia (25.5.), har coronaen givet stillehavsøerne en mundsmag på, hvad der er i vente, hvis det lykkes klimaforkæmperne at forhindre flyrejser til f.eks. Fiji, hvis økonomi for 40 pct.s vedkommende udgøres af turisme, som direkte eller indirekte beskæftiger 150.000 ud af en samlet befolkning på 900.000. Foreløbigt er 279 hoteller og feriedestinationer lukket og 40.000 gjort arbejdsløse som følge af corona-restriktionerne. Og oven i det kommer nu klimafortalernes krav om indgreb mod flyrejser. Der tales ganske vist henført om CO2-fri fly som et fjernt perspektiv. Men hvis man vil nå ”klimamålene” inden for en overskuelig fremtid, er den eneste farbare vej at indstille al flytransport.

Stillehavsøerne oplever en komplet økonomisk nedsmeltning, der har kastet titusinder ud i fattigdom. De kan håbe, at katastrofen bliver midlertidig, men der skal ikke megen omtanke til at forestille sig, at den kan blive permanent, hvis klimaentusiasterne får deres vilje.

ANNONSE

Det kan ende med, at øerne ikke har anden udvej end at sælge sig til Kina, der er mere end villigt til at promovere klimafrygten, samtidig med, at landet udleder såkaldte klimagasser af hjertens lyst.

Og til hvilken nytte, når de nu ikke synker?

 

https://www.spectator.com.au/2020/05/pacific-island-states-will-not-longer-play-the-patsies-for-the-climate-alarmists/

ANNONSE