Dag: 9. december 2019

Sigurd Winge (1909-1970) Materialbilde, metall, glass og fargepulver, 25 x 38 cm, privateie. Hos Grev Wedels Plass Auksjoner den 27. november i år falt tilslaget ved NOK 84 000, langt over prisantydningen som var NOK 40-60 000, og dette er prisrekord for Sigurd Winge. Kunstneren er nok i dag best kjent for sine lyrisk fabulerende […]

Les Mer...

 Pjotr Iljitsj Tsjajkovskijs annen symfoni, fullført i 1872, er kjent som Den lillerussiske (i.e. ukrainske) ettersom det skal ha vært brukt tre ukrainske folkemelodier i grunnlagsmaterialet. Oslo-filharmonikerne spiller under ledelse av Mariss Jansons.

Les Mer...

USA er der dukket et daguerreotypi (en tidlig form for “fotografi”) op fra 1850. Der er tale om den ældste kendte fotografiske afbildning af slaver i USA. Og det ville jo umiddelbart være en god historie, men problemet er, at slaveejerne på billedet er sorte. Det passer ikke rigtig ind i fortællingen om slaveriet i USA.

Les Mer...

Den kreative klasse har det med at dække over hinanden. Mens samme klasse omvendt er klar til at udskamme og håne sine politiske modstandere ved enhver lejlighed.

Forleden kom det frem, at politikeren Claus Kongsted Meyer på Facebook havde hånet og skrevet nedsættende om en ung handicappet mand.

Les Mer...

På bestemte adresser i Sverige er op til flere hundrede personer registreret. Systemet udnyttes hæmningsløst. Og statskassen malkes.

Les Mer...

29-årig kriminel muslim, der netop var blevet løsladt efter han for fem år siden fik en dom på otte års fængsel for drabsforsøg, forsøger at køre ind i ‘Vikingahallen’ i en Stockholmsk forstad under afholdelse af et ungdomsmeterskab i håndbold.

Les Mer...

“En 46-årige mand gjorde sig lørdag aften ekstra bemærket i trafikken, da han stillede sig op midt i krydset ved Randersvej og Vejlby Ringvej. Med sig havde han et stort palæstinensisk flag, som han viftede med, og en køkkenkniv. …”

Les Mer...

Politiken elsker den slags – Indlæg i New York Times: “Topforsker bruger Danmark som eksempel på fremmedhad.” Brooke Harrington skriver i sit indlæg, at hun så, ‘at hadet til andre er smitsomt, og uundgåeligt spreder det sig til mennesker, et land har brug for for at overleve, om det er landbrugsarbejdere eller læger’

Les Mer...

Tinne Hjersing Knudsen gik fra Radio24syv til P1, og her kan hun så grave i den randrusianske nazisme (begge to), og når nu lønnen er sikret, er der tid til at harcelere over den allestedsnærværende ‘hverdagsracisme’.

Les Mer...

Mange kan ikke se skoven for bare træer. Men endnu flere kan ikke se virkeligheden for bare tågesnak og manipulation. Især ikke de unge, som jo er opvokset i denne befæstning.

Les Mer...