Tavle

Collage: BT, Henning Høeg, 24. august 2019: Velkommen i ‘Nasty’-klubben…

Alle medier skærer kanterne hårdt i forhold til Trump, og konkret nævnes eksempler fra Berlingske, Lolland-Falsters Folketidende, Weekendavisen og Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. Jeg fremhæver et eksempel fra BT, hvor korrespondent Henning Høeg konstruerer et Trump-citat, hvad chefredaktør Michael Dyrby forklarer med denne knivskarpe forklaring: “… jeg ved, at der var flere amerikanske medier, der tog sagen og drejede den, fordi tingene i USA er mere polariserede end de er i Danmark. Medierne tog ikke udgangspunkt i kilderne, men Trump-bashende amerikanske medier. Meningsfællerne på den anden side af Atlanten.

Sjælden Detektor-vinkel fra sakset fra DR.dk – Detektor: Medier kaldte Frederiksen for ‘nasty’ – ikke Trump.

“Præsidentens ønske om at købe Grønland blev blankt afvist af statsminister Mette Frederiksen (S), der kaldte ideen absurd. Udtrykket fornærmede præsidenten og fik ham til at bruge udtrykket ‘nasty’, som på dansk betyder væmmelig.
Flere danske medier har skrevet, at Donald Trump kaldte Mette Frederiksen for nasty. Men det passer ikke. …

B.T. lægger i en artikel hårdt ud med overskriften:

– Velkommen i nasty-klubben: Danmarks statsminister bliver en af del af ’de modbydelige’. Nede i selve artiklen står der:

– I den forgangne uge blev vores egen danske statsminister, Mette Frederiksen, medlem af Donald Trumps eksklusive ‘nasty-klub’, der indtil videre kun har seks medlemmer, alle kvindelige.’

Herefter kommer B.T. med et citat fra Donald Trump:

– Mette Frederiksen behøvede ikke at være så nasty. Sådan taler man hverken til mig eller USA.

[…]

Den 21. august sagde Donald Trump i interview til pressefolk i USA:

– Now, Denmark – I look forward to going, but I thought that the prime minister’s statement that it was absurd – it was an absurd idea, was nasty, I thought it was inappropriate statement.

Groft oversat til dansk sagde Donald Trump, at han så frem til at besøge Danmark, men Mette Frederiksens udtalelse om, at det var en ‘absurd’ idé (at han ville købe Grønland, red.), var væmmelig. og at det var en upassende udtalelse.

Så Trump har altså aldrig sagt, at Mette Frederiksen var ‘nasty’, men at hendes ordvalg var ‘nasty’. Og Trump har aldrig sagt den sætning, som B.T. citerer ham for. Det er et citat, som avisen har konstrueret.

ANNONSE