Nyt

 

Mandag 23. juli skød og dræbte Faisal Hussain 10 år gamle Julianna Kozis og 18 år gamle Reese Fallon i Toronto. Hussain skød og sårede yderligere 13 personer. På nuværende tidspunkt i efterforskningen er der ikke nogen forbindelse mellem Hussain og den nationale sikkerhed, udtalte Public Safety Minister Ralph Goodale.

«At this stage, based on the state of the investigation, which is led by the Toronto police service, there is no connection between that individual and national security,» Public Safety Minister Ralph Goodale said.

Men andre er ikke så sikre og en kilde fortalte CBS News at Faisal Hussain havde opsøgt IS- websider og kan have udtrykt støtte til jihadisterne.

A law enforcement source told CBS News that Faisal Hussain visited Islamic State of Iraq and Syria (ISIS) websites and may have expressed support for the terrorist group. They were looking into whether Hussain may have lived at one time in Afghanistan and possibly Pakistan, the source said. There is no indication that Hussain was directed by ISIS to carry out the attack.

IS har, ifølge Reuters, onsdag « påtaget sig ansvaret» for jihadangrebet i Toronto.

Faisal Hussains familie har udtrykt sin forfærdelse og siger, at han led af «alvorlige mentale udfordringer» som inkluderede psykose og depression. Medicinering havde ikke hjulpet, sagde de.

«While we did our best to seek help for him throughout his life of struggle and pain, we could never imagine that this would be his devastating and destructive end,» the family said. «Our hearts are in pieces for the victims and for our city as we all come to grips with this terrible tragedy. We will mourn those who were lost for the rest of our lives.»

Faisal Hussain boede sammen med sine forældre og søskende. Politiet har ikke givet nogen information om hvor Hussain fik skydevåbenet fra. Canadas våbenlove er strenge og blev strammet yderligere op efter massedrabene i 1989 da Marc Lepine skød 14 kvinder før han begik selvmord på Montreals Ecole Polytechnique College. Det er nu ulovligt at besidde et uregistreret håndvåben eller nogen som helst form for automatvåben. Canada kræver også våbentræning, en personlig risikovurdering, to referencer, oplysning til eventuel ægtefælle samt tjek af straffeattest.

Toronto er Canadas største by og har længe været stolt af at være en af verdens tryggeste byer. «Vi var så vant til at bo i en by, hvor ting som dette ikke skete», sagde Torontos borgmester John Tory.

ANNONSE

«We were so used to living in a city where these things didn’t happen,» the Toronto mayor said. «This is an attack against innocent families and our entire city.»

The Mirror   Reuters  CBS

 

ANNONSE