Nyt

I et nyt lovforslag foreslår den svenske regering flere ændringer for at «modernisere» reglerne for kunstig befrugtning og forældreskab. Blandt andet ønsker statsminister Stefan Löfven at «en mand som føder et barn» skal anses som barnets far.

De nye regler «indebærer bl.a. at en mand som føder et barn skal anses som far til barnet og at en kvinde, som bidrager med sine spermatozoer til et barns undfangelse, skal anses som mor til barnet», står der i regeringens lovforslag.

Lovforslaget opgives at have som formål at skabe «mere moderne» regler ved «situationer, hvor personer får børn, efter at en af dem eller begge har skiftet køn».

Formuleringerne udsættes for en flodbølge af sarkasme og generel latterliggørelse efter at Sverigedemokraternas rigsdagsrepræsentant Fredrik Eriksson gjorde opmærksom på den.

«Og lige der indså jeg på en eller anden måde, at min gamle gymnasielærdom i biologi ikke længere er det papir værd de er trykt på…» skriver Eriksson, som sidder i kontrol- og konstitutionskomiteen (konstitutionsutskottet), på Facebook.

ANNONSE

Forslaget skal debatteres i Rigsdagen 11. juni og loven forventes at træde i kraft 1. januar 2019.

Fria Tider

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Læs også

Skriv et svar

Læs også